Najnovije
Home / Hrvatska 2018 / SLOVENCI SPREMAJU INVAZIJU NA ARENU ZAGREB Rukometna euforija u susjedstvu: ‘Zanimanje za utakmicu je golemo’

SLOVENCI SPREMAJU INVAZIJU NA ARENU ZAGREB Rukometna euforija u susjedstvu: ‘Zanimanje za utakmicu je golemo’

Slovenski izbornik Veselin Vujović na Štefanje je okupio brončane sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Apetiti su nakon šokantne pobjede nad Hrvatskom u borbi za treće mjesto i porasli, a dodatno ulje na vatru stavili su košarkaši osvojivši europsko zlato krajem rujna.

Iako se ne razmeću izjavama, susjedi i te kako vjeruju u vlastite sposobnosti, a posebno u izbornika Vujovića, kojemu će EP u Hrvatskoj biti četvrto veliko natjecanje na klupi Slovenije. Osim bronce u Parizu, bivši trener PPD Zagreba Deželu je vodio do 14. mjesta na europskoj smotri u Poljskoj i do četvrtfinala Olimpijskih igara u Riju.

Prije desetak dana objavio je popis od 21 rukometaša, na koje računa u pripremnom razdoblju za EP, koje Slovenija započinje u zagrebačkoj skupini C zajedno s braniteljem naslova Njemačkom, Crnom Gorom i Makedonijom.

Posebnih problema s igračkim kadrom nema, jučer su se nakon odrađenih obaveza u Bundesligi pridružili Miha Zarabec i Marko Bezjak, a upitan je jedino nastup Jure Doleneca i Nika Henigmana, vanjskih igrača, čiji nastup ovisi o brzini rehabilitacije od ozljeda.

Prodano 5.000 karata

– Znam da su igrači na pripreme došli jako umorni i zato ćemo u prvom dijelu većinu vremena posvetiti regeneraciji. U nastavku ćemo učiniti sve da bismo dosegli formu za naporne utakmice na Europskom prvenstvu – kazao je Vujović.

– Do 30. prosinca treninge ćemo prilagođavati, a od Nove godine krećemo maksimalnim intenzitetom. Odigrat ćemo tri pripremne utakmice, protiv Irana i dva puta protiv Srbije, istodobno bruseći taktičke i tehničke zamisli za dvoboje na Europskom prvenstvu – zaključio je izbornik.

Inače, iako je prošlo već 11 mjeseci od povijesne bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, čini se da rukometna euforija nije ni napustila Sloveniju.

– Zanimanje za utakmicu je golemo, a za sada je prodano 5.000 ulaznica. Zato neka svi zainteresirani požure i osiguraju svoje mjesto što prije – stoji u priopćenju Slovenskog rukometnog saveza.

Na Vujovićevu popisu nalaze se i četiri igrača iz hrvatskih klubova, vratarski dvojac iz Zagreba (Urh Kastelic i Matevž Skok) i vanjski igrači viceprvaka Nexea Saša Barišić-Jaman i Patrik Leban.

 21 Slovenac

Vratari: Urh Kastelic, Matevž Skok (PPD Zagreb), Urban Lesjak (Celje)
Krilni igrači: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Niko Medved (Gorenje)
Vanjski igrači: Saša Barišić-Jaman, Patrik Leban (Nexe), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte, Jan Grebenc (Gorenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (Celje), Miha Zarabec (Kiel)

Pivoti: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (PICK Szeged), Igor Žabič (Wisla)

Pripremne utakmice
4. siječnja Slovenija – Iran (Hrastnik)
9. siječnja Slovenija – Srbija (Murska Sobota)
10. siječnja Slovenija – Srbija (Velenje)

Piše: Filip Ožbolt | Sportske Novosti

 

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close