Home / Slider / Nikolaj Markussen uskoro se vraća teren

Nikolaj Markussen uskoro se vraća teren

Nikolaj Markussen, danski reprezentativac i član Bjerringbro Silkeborga uskoro bi se trebao vratiti na rukometne terene.

Markusen je imao velike probleme sa malim prstom na nozi, još od januara mjeseca nakon nastupa na Svjetskom rukometnom prvenstvu, što ga je podugo držalo dalje od trenažnog procesa.

Početkom ovog mjeseca pojavila se informacija da bi Markusen trebao biti podvrgnut amputaciji malog prsta, no prema posljednim liječničkim nalazima do amputacije ipak neće doći.

Ovaj sjajni dva metra i jedanaest centimetara visok lijevi bek, sada može odahnuti.

„- Drago mi je što je sve prošlo u najboljem redu i što mogu zadržati sve prste“ istakao je Markussen za danske medije.

Upitno je da li bi se Markussen i mogao vratiti rukometu da je do amputacije došlo, ali sada kako stvari stoje, on bi uskoro trebao da se vrati trenažnom procesu.

„ Stvari za sada dobro idu. Sada se za mene mora napraviti posebno pomagalo da bi mogao nastaviti trenirati, nakon ćega ću morati početi trčati i nadam se da ću do početka sezone biti spreman za povratak“ dodao je Markussen.

Markussen je povrijeđen 6. januara u pripremnom meču protiv selekcije Mađarske, ali je ipak nastupio na Svjetskom rukometnom prvenstvu, gdje je sa Danskom osvojio titulu svjetskog prvaka.

Nakon toga su uslijedile kritike prema Danskom rukometnom savezu od strane Bjerringbro Silkeborga, Čelnici kluba mišljenja su da savez nije dobro postupio u ovoj situaciji.

„Ako je povreda otkrivena odma, operacija se vjerovatno mogla izbjeći ili uraditi ranije“, istakao je direktor BSV-a Jesper Schou.

Markussen, nakon informacije da operacije neće biti potrebna, očekuje da bi se u trenažni proces trebao vratiti krajem jula mjeseca.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Sjajni Edin Klis ipak nedovoljan za pobjedu Iskre, Bosna ipak uspješnija

Rukometaši Bosne iz Visokog, večeras su na domaćem terenu upisali prvu pobjedu u novoj sezoni …

Close