Home / Hrvatska 2018 / Mlada francuska zvijezda u čijoj sjeni u Parizu živi Stepančić: Luka je moj brat, ali nadam se da ću ga razočarati

Mlada francuska zvijezda u čijoj sjeni u Parizu živi Stepančić: Luka je moj brat, ali nadam se da ću ga razočarati

“Mi ćemo igrati na pobjedu, profesionalci smo, ne igramo da izgubimo osam razlike i da razmišljamo o tome”, kaže Nedim Remili.

Jedan od onih koji bi cijelo sljedeće desetljeće trebao nositi desnu stranu francuskog napada jest Nedim Remili. 22-godišnjak iz Creteila i dvije godine mlađi Dika Mem već su sada među najboljim desnim vanjskim igračima na svijetu, a kad njima još dodate Adriena Dipandu i po potrebi Valentina Portea, pa i zaboravljenog Xaviera Baracheta, baš nitko na svijetu ne može reći da ima takvo bogatstvo klasnih ljevaka kao Francuzi.

Nama možda i nije previše drag jer “krade” minute Luki Stepančiću u Paris Saint-Germainu, Noka Serdarušić puno više vjeruje Remiliju koji to vraća, pa se Stepančiću nije jednostavno izboriti za minute. Stoga, prvo pitanje, u kakvim ste odnosima?

“Luka je moj brat, prijatelj. Sviđa mi se i puno se družimo jer smo cimeru u klubu. Ali nadam se da će on u srijedu biti razočaran”, rekao nam je Remili koji je u dosadašnje četiri odigrane utakmice zabio tek osam golova, a Stepančić, za usporedbu, 20 u jednoj više.

Dijete tuniških doseljenika dijeli minutažu sa spomenutima Memom i Dipandom, pa otud i nešto skromnije brojke. Austriji je zabio četiri, neće valjda protiv nas proigrati, možda da se čuva za polufinale, kao i Francuska?

“Mi ćemo igrati na pobjedu, profesionalci smo. Ne igramo da izgubimo osam razlike i da razmišljamo o tome. Kada igramo svoju igru, kada smo ozbiljni, i vratar nam pomogne, onda nije jednostavno nikome.”

Nije jednostavno definitivno protiv takve obrane, čini se da je sasvim svejedno tko je igra.

“To je naša snaga, zato smo dobri. Izbornik je napravio neke promjene. Mislim da nas ona može odvesti i do zlata.”

Remili je protiv Srbije prosjedio cijelo drugo poluvrijeme, kao i Nikola Karabatić. Očekuje li možda nešto slično i danas?

“Ne, Niko je bio na klupi jer je Lagarde tek stigao i trebalo mu je minuta da dobije samopouzdanja. Naravno, najboljima dobro dođe odmora jer igraju puno, ali to nije nikakav signal.”

Izvor: Sportarena.hr

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close