Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Kadeti Izviđača, Čapljine i Žepča izborili plasman na završnicu državnog prvenstva BiH

Kadeti Izviđača, Čapljine i Žepča izborili plasman na završnicu državnog prvenstva BiH

U subotu, 26.5.2018. u športskoj dvorani srednje škole u Kiseljaku igrala se završnica rukometnog prvenstva Herceg Bosne za kadete 2002/03. U prvom polufinalnom susretu RA Čapljina je nadvisila u tijesnoj utakmici RK Žepce rezultatom 25:24 i prva osigurala finale.

U drugom susretu igrali su domacin RK Kiseljak – Izviđač CO, a slavili su mladi skauti 28:13. U utakmici za 3. mjesto RK Žepce je bilo bolji od domaćina RK Kiseljaka rezultatom 29:21, a u finalu slavila je ekipa Izviđača CO protiv RA Čapljina, bilo je 32:24.

Kod kadeta Izviđača najbolji strijelac u obje utakmice bio je srednji vanjski Ivano Pavlović sa ukupno 12 postignutih pogodaka, dok je desno krilo Luka Bubalo postigao pogodak manje. Vrata Izvidjača CO suvreno je čuvao kadetski reprezentativa Hrvatske Matej Mandić sa prosjekom od 15 obrana po utakmici.

Prve tri ekipe sa završnice prvenstva Herceg Bosne plasirale su se na završnicu kadetskog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Preporučujemo da pročitate..

Omladinske lige Republike srpske startaju početkom oktobra

Rukometni savez Republike Srpske putem zvaničnog sajta obavjestili su klubove o početku Omladinske lige Republike …

Close