Home / Ger&Den 2019 / Evo kako Hrvatska može do polufinala Svjetskog prvenstva

Evo kako Hrvatska može do polufinala Svjetskog prvenstva

Hrvatska je porazom od Brazila zakomplikovala eventualni prolazak u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva. Situacije je dosta složenija nakon pobjede Francuske nad Islandom.

Nakon raspleta jučerašnjeg dana, Francuska je sada prva u grupi sa sedam bodova iz četiri utakmice, Njemačka ima dva boda manje iz tri susreta, dok je Hrvatska treća sa četiri boda, također iz tri susreta. Španjolska i Brazil imaju po dva boda, dok je Island na začelju bez bodova.

Ovakav rezultat utakmice Francuske i Islanda znači da Hrvatsku poraz od Njemačke u ponedjeljak definitivno udaljava od polufinala i borbe za medalje. U slučaju remija protiv Njemačke Hrvatska bi zadržala teoretske izglede za plasmanom dalje, ali ne bi ovisila sama o sebi. Kauboje u svakom slučaju dvije pobjede, protiv Njemačke i Francuske, vode u polufinale.

Danas se sastaju Španjolska – Brazil, te Hrvatska i Njemačka, dok su u srijedu posljednja tri susreta Brazil – Island (15.30 sati) Francuska – Hrvatska (18.00 sati), te Njemačka – Španjolska (20.30 sati).

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Karabatić sa zvukom sirene za bronzu Francuske

Selekcija Francuske osvajač je bronzane medalje na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu, nakon što su u …

Close