Home / Ger&Den 2019 / Evo kako Hrvatska može do polufinala Svjetskog prvenstva

Evo kako Hrvatska može do polufinala Svjetskog prvenstva

Hrvatska je porazom od Brazila zakomplikovala eventualni prolazak u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva. Situacije je dosta složenija nakon pobjede Francuske nad Islandom.

Nakon raspleta jučerašnjeg dana, Francuska je sada prva u grupi sa sedam bodova iz četiri utakmice, Njemačka ima dva boda manje iz tri susreta, dok je Hrvatska treća sa četiri boda, također iz tri susreta. Španjolska i Brazil imaju po dva boda, dok je Island na začelju bez bodova.

Ovakav rezultat utakmice Francuske i Islanda znači da Hrvatsku poraz od Njemačke u ponedjeljak definitivno udaljava od polufinala i borbe za medalje. U slučaju remija protiv Njemačke Hrvatska bi zadržala teoretske izglede za plasmanom dalje, ali ne bi ovisila sama o sebi. Kauboje u svakom slučaju dvije pobjede, protiv Njemačke i Francuske, vode u polufinale.

Danas se sastaju Španjolska – Brazil, te Hrvatska i Njemačka, dok su u srijedu posljednja tri susreta Brazil – Island (15.30 sati) Francuska – Hrvatska (18.00 sati), te Njemačka – Španjolska (20.30 sati).

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Karabatić sa zvukom sirene za bronzu Francuske

Selekcija Francuske osvajač je bronzane medalje na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu, nakon što su u …

Close