Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Ženska juniorska selekcija upisala i drugi poraz na evropskom prvenstvu

Ženska juniorska selekcija upisala i drugi poraz na evropskom prvenstvu

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i drugi poraz u okviru grupne faze evropskog rukometnog prvenstva B divizije koje se ovih dana odigrava u Sjevernoj Makedoniji.

Naša selekcija danas je poražena od reprezentacije Holandije rezultatom 25:39 (13:18).

Večer su djevojke iz Holandije konstatno bile u rezultatskoj prednosti. U 10. minuti susreta naše djevojke dolaze do poravnanja rezultata 6:6 i to je jedini put kada je naša reprezentacija zaprijetila.

Do kraja prvog dijela selekcija Holandije uspjela je otići na pet golova prednosti pa se na pauzu odlazi kod rezultata 13:18.

U nastavku bez večih problema selekcija Holandije uspjela je sačuvati prednost za na kraju konačnih 25:39.

Holandiju su do pobjede vodile Rome Steverink sa sedam te Jalisha Loy i Pipy Wolfs sa po šest postignutih pogodaka. Po pet su dodale Rianne Van Rijnsoever i Catharija Molenaar.

U redovima naše reprezentacije najefikasnije su bile Lerić Melisa sa osam, Cipetić Elena sa sedam i Milana Railić sa šest postignutih pogodaka.  U listu strijelaca upisale su se i Karla Lovrić i Ružica Sikić sa po dva postignuta pogotka.

Svoj naredni susret naše djevojke igraju već sutra protiv selekcije Kosova sa početkom od 18:00 sati.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Farska Ostrva deklasirala juniorsku reprezentaciju BiH

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i  Hercegovine posljednjeg dana grupne faze evropskog juniorskog prvenstva pretrpjela je …

Close