Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Juniorke porazom otvorile nastup na evropskom prvenstvu u Makedoniji

Juniorke porazom otvorile nastup na evropskom prvenstvu u Makedoniji

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom susretu evropskog rukometnog prvenstva B divizije koje se odigravau Sjevernoj Makedoniji.

Naša selekcija prvi svoj susret odigrala je upravo protiv domaćina, selekcije Sjeverne Makedonije.

Domaće rukometašice od samog početka susreta imale su rezultatsku prednost. Ipak oko sredine prvog dijela pogotkom Elene Cipetić naša selekcija dolazi do poravnanja rezultata.

U narednih nekoliko minuta igralo se gol za gol, da bi od 20. minute susreta domaće rukometašice ponovo preuzele rezultatsku inicijativu. Do sredine prvog dijela prednost domaće ekipe iznosila je plus pet, kod rezultata 17:12.

U nastavku bez većih problema domaće rukometašice uspjevaju sačuvati prednost koju su do kraja i uduplali za konačnih na kraju 39:28.

Makedoniju su do pobjede vodile Minovska Sarasa deset, Ana Marija Kolarovska sa osam i Angela Jankulovska sa sedam postignutih pogodaka.

U našem sastavu najefikasnije su bile Elena Cipetić sa deset i Karla Lovrić sa pet postignutih pogodaka. Dragica Gligorević dodala je četiri, Sikić Ružica tri, Ajla Čajić i Latifović Alena po dva dok su Džidić Ina i Railić Milana dodale po jedan pogodak.

Priliku za popravni naša selekcija ima već danas kada će snage odmjeriti sa selekcijom Holandije. Susret je na rasporedu od 20:30 sati uz prijenos na platformi www.ehftv.com

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Farska Ostrva deklasirala juniorsku reprezentaciju BiH

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i  Hercegovine posljednjeg dana grupne faze evropskog juniorskog prvenstva pretrpjela je …

Close