Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Novi poraz visočkih rukometaša, Izviđač slavio u KSC ‘Mladost’

Novi poraz visočkih rukometaša, Izviđač slavio u KSC ‘Mladost’

Visočki rukometaši i u drugoj utakmici proljetnog dijela sezone upisali su novi poraz, ovog puta na domaćem terenu, gdje su ugostili ekipu Izviđača. Na kraju utakmice rezultat je glasio 20:26 u korist gostiju, koji su odlično iskoristili priliku za ostvarivanje novih bodova.

Visočki rukometaši, koji još uvijek pokušavaju u potpunosti konsolidirati redove nakon brojnih promjena tokom zimske pauze, nisu imali mnogo šanse protiv nadmoćnog protivnika. Već nakon prvih 30 minuta igre bilo je jasno da će Visočani upisati novi poraz, zbog loše igre, a rezultat od 10:14 sa poluvremena govorio je da gosti imaju karte u svojim rukama.

Tako je ostalo sve do kraja utakmice, u kojoj su gosti uspjeli da održe prednost, te da je povećaju za ukupno šest golova prednosti i novu pobjedu.

Najbolji u redovima Visočana bio je Osmanhodžić, sa čak sedam pogodaka, a pratili su ga u igri još Jamaković sa tri, te Hasagić, Praščević, Bečejac i Burić sa po dva pogotka.

Ovaj rezultat mnogo ni ne čudi, s obzirom na to da se ekipa Izviđača bori za bodove na samom vrhu tabele, te su ovom pobjedom privremeno preuzeli prvu poziciju, ispred banjalučkog Borca, sa jednim bodom više i jednom pobjedom više. Ipak, Borcu tek predstoji utakmica u ovom, 17. kolu protiv ekipe Krivaje, nakon koje mogu vratiti prvu poziciju.

S druge strane, Visočani su do sada upisali tek četiri pobjede u 17 utakmica, a 13 puta su bili poraženi, što je dovoljno za tek 14. poziciju na tabeli.

Ipak, ostaje nada da će do kraja sezone visočki rukometaši uspjeti da poprave svoj skor, ukoliko se ekipa sa novim igračima uigra u što skorijem roku i ukoliko počnu ostvarivati bolje rezultate. No, i u narednom kolu ih očekuje vrlo nezgodan protivnik, jer bi naredne sedmice trebali otputovati na megdan ekipi Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Iako su u prvom dijelu sezone slavili sa čak devet golova prednosti protiv ove ekipe, Visočani će morati biti oprezni naredne sedmice i potražiti prve bodove u proljetnom dijelu sezone protiv ovog protivnika.

Izvor: Visoco.co.ba

Preporučujemo da pročitate..

Skauti lagano sa Lokomotivom

Rukometaši Izviđač Central Osiguranja iako bez Alilovića, Kosa, Jozinovića, Mišetića i Bebeka te s tri vratara u …

Close