Home / Region / Hrvatska / Vujović: ‘Mi treniramo, a znao sam da će EHF donijeti glupu odluku’

Vujović: ‘Mi treniramo, a znao sam da će EHF donijeti glupu odluku’

Rukometaši Zagreba započeli su, kao i većina sportaša, s treninzima. Rukometnu dvoranu, svoju Kutiju šibica, Dvojku Doma sportova ili Arenu zamijenili su travnjakom. Mandić, Šipić, Vistorop i društvo formu održavaju na terenu NK Trešnjevke. Ondje obavljaju kondicijske treninge, a sve pod budnim okom Denisa Špoljarića budući da je trener Vujović još uvijek ‘zarobljen’ u Šabcu zbog strogih epidemioloških mjera.

– Žao mi je što nisam s njima. Čekam mijenjanje režima putovanja, čekam kad ću doći u Zagreb. U Srbiji je priča da će diplomati i sportski treneri moći ranije ići preko granice. Naravno, trebam znati trebam li obaviti neko testiranje, hoću li u Hrvatskoj kad dođem biti izoliran, trebam li u karantenu, trebam li opet napraviti testiranje u Hrvatskoj. Što ću onda i dolaziti sada ako će uskoro to sve ukinuti – priča nam crnogorski trener. 

Golmani s Kelentrićem, igrači sa Šimom

– Mi doslovno pravimo plan od tjedna do tjedna, nemamo niti možemo imati siguran plan kada se ove mjere mogu mijenjati svaki dan, svaki tjedan, pogotovo sa sportom. Ja sam još kod kuće, ali s dečkima su kondicijski trener Šime Tomašević, trener golmana Mario Kelentrić, fizio Damir Kajba i ostali – pojašnjava nam i opisuje trening:

– Nije nam dozvoljeno trenirati u dvorani, to će vjerojatno zadnje dobiti dozvolu. Ovaj period dečki rade kondiciju, podijeljeni su u skupine, respektiramo mjere, dolaze u svojoj opremi, ne tuširaju se zajedno, drže socijalnu distancu, nema kontakta.

Golman reprezentacije i zagrebaša tužan je što neće braniti dvostruku domaću krunu.

– Spreman sam i najviše me veseli što smo nastavili tamo gdje smo stali. Žao mi je samo da neću u prvoj godini sa Zagrebom braniti dvostruki naslov prvaka – rekao je golman Matej Ašanin.

Rezanje plaća

Zagreb je kao i mnogi smanjio plaće, ali Vujoviću to ne smeta. Igrači su se odrekli 50 posto svojih plaća naredna četiri mjeseca. Prehrana (dva obroka) kao i službeni automobil kojega voze su im ostali na raspolaganju. 

– Bilo je logično smanjenje plaća, problem je sponzora, nema natjecanja, mnogi europski klubovi su išli i s drastičnijim mjerama – rekao nam je u razgovoru trener Zagrebaša.

–  Zagreb se u ovoj krizi kada je svima teško ponio fer i korektno, a mislim da smo i mi igrači isto bili takvi i to je jedini način da preživimo i opstanemo te se vratimo rukometu i našim vjernim navijačima koje molim da ostanu doma i izdrže još malo – rekao je Ašanin.

Znao sam da će EHF donijeti glupu odluku

Legendarnog Vuju uhvatili smo u jedno lijepo proljetno popodne. Bio je, kako nam je rekao, kod kuće, a sudeći po nekim zvukovima reklo bi se i da smo ga prekinuli u objedu, a onda na to sve podastrli pitanje odluke EHF-a da za zelenim stolom odredi sudionike Final 4, završnice rukometne Lige prvaka u Kölnu. 

– Ma… Opet će me kazniti, ako nešto kažem. Ali eto, očekivao sam da će EHF donijeti neku glupu odluku. EHF i ja nemamo nikakav zajednički jezik. Oduzimaju klubovima koji su ulagali u sve to da izbore završnicu. Ovo je jasna linija manjeg otpora. Odlučili su se za četiri najbogatija kluba – jasno je iskazao svoj mišljenje pa dodao:

– Dekretom odrede i kada će se na SP i tko će na SP, nagomilaju sve u prosinac, mislim da su malo požurili s ovom odlukom i bit će puno reakcija – kaže Vujo i dodaje kako je odluka HRS-a sasvim logična. 

– Mislim da je HRS donio odluku koju je donijelo puno drugih saveza. Ta je odluka u redu, mi se jesmo nadali da će se možda još nešto odigrati, ali situacija je takva kakva je – zaključio je Vujović. 

Izvor: 24sata.hr

Preporučujemo da pročitate..

Zabrinutost u PPD Zagrebu: ‘Lako je moguće da će se igrati samo nacionalna prvenstva’

Rukometna prvenstva i europski kupovi su u neizvjesnosti, nitko nije siguran da će sezona moći …

Close