Home / Region / Srbija / Vujović: Biti selektor Srbije je više kazna nego čast

Vujović: Biti selektor Srbije je više kazna nego čast

Legendarni jugoslovenski rukometaš a sada selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović, izjavio je da se srpski rukomet nalazi u blatu i da je treniranje nacionalnog tima više kazna nego čast.

Reprezentacija Srbije je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu upisala pet poraza, uz samo jednu pobjedu nad Islandom.

Član čuvene generacije šabačke Mataloplastike smatra da je trenutna situacija u trofejnom sportu u Srbiji veoma loša:

“Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se to blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svestan šta je kriterijum da neko bude selektor”, smatra Vujović i pojašnjava:

“Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo poverenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki boljitak. Došli smo u jednu situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada na našem rukometu malo da bismo mi mogli da uradimo nešto”, rekao je Vujović za emisiju “Talasanje” na Radio Beogradu.

Izvor: RTS

Preporučujemo da pročitate..

Žikica Milosavljević novi je trener Crvene zvezde

Rukometni klub Crvena zvezda imenovao je Žikicu Milosavljevića za novog šefa struke. Legendarno desno krilo …

Close