čet. feb 27th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

VUJA REKAO ŠTO MNOGI NE SMIJU: Vujović iznio surovu istinu o stanju srpskog rukometa

2 min read

Legenda našeg i svjetskog rukometna, Veselin Vujović, na poseban način je sumirao utiske o stanju u rukometu. On je govorio u emisiji „Talasanje“ Radio Beograd o aktuelnim problemima i poručio da se ništa neće promijeniti.

– Mi u Srbiji imamo hiljade trenera, imamo ljude koji „sve znaju“, a kada vidite klub koji vodi neki trener sa master diplomom, jer je to sada jako važno i moderno, da neko odsluša neki modul i sasluša nekoga iz EHF-a, koji nema veze sa životom i dobije tu diplomu, i onda odete da gledate njegov trening, gdje klinci od 16 godina sa 115 kilograma igraju samo na dva gola. Niti se tu nešto radi, unapređuje, ništa. Na kraju mjeseca se naplati članarina toj djeci i to je budućnost srpskog rukometa – rekao je Vujović.

Onda se osvrnuo na reprezentaciju.

– Ja vam garantujem, ništa se neće promjeniti, niko se neće pomjeriti i ništa se neće desiti. Ostaće blato kakvo jeste, ostaće ljudi kakvi jesu. Selektor Jovica Cvetković je dao izjavu da je zadovoljan rezultatom i postignutim. Njemu je neko rekao šta su ciljevi reprezenatcije u Hrvatskoj, a ako je taj cilj plasman u drugi krug, onda je sve urađeno.

On vidi dolazak na mjesto selektora kao noćnu moru.

– Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se to blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svestan šta je kriterijum da neko bude selektor. Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo povjerenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki boljitak. Došli smo u jednu situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada na našem rukometu malo da bismo mi mogli da uradimo nešto – kaže Veselin Vujović.

Izvor: Kurir sport

Close