Home / Ger&Den 2019 / Viceprvak Evrope selekcija Švedske juriša prema prvom mjestu u grupi

Viceprvak Evrope selekcija Švedske juriša prema prvom mjestu u grupi

Nakon pobjede nad Egiptom, viceprvak starog kontitenta selekcija Švedske slavila je i u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva, ovaj put protiv izabrane vrste Argentine, rezultatom 31:16.

Ovom pobjedom Šveđani su najavili borbu za prvi poziciju u grupi.

Početak susreta pripao je Šveđanima koji su već na samom startu uspjeli napraviti plus tri gola prednosti, međutim, Argentina se u potpunosti vratila, te nakon poravnanja 3:3, igralo se gol za gol, sve do sredine prvog dijela.

Nakon toga selekcija Švedske prvi put pravi ozbiljniju rezultatsku prednosti. Prednost je rasla iz minuta u minut, a do kraja prvog dijela Švedska je imala plus pet. Na pauzu se odlazi kod rezultata 15:10.

U nastavku apsolutni pad u igri Argentine, a to najbolje govori podatak da su u drugom dijelu Argentinci uspjeli postići samo šest pogodaka, dok na drugoj strani selekcija Švedske upisala šesnaest pogodaka.

Do kraja susreta Šveđani su bez većih problema susret priveli kraju, i slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 31:16.

Švedsku je do pobjede predvodio Zachrisson sa šest postignutih pogodaka, dok je Ekberg dodao pet. Kod Argentine najefikasniji bio je Fernandes sa pet postignutih pogodaka.

Nakon drugog kruga u grupi D, Švedska se nalazi na prvom mjestu sa maksimalna četiri pogodka, slijede Mađarska sa tri i Katar sa dva. Posljednja tri mjesta u grupi pripadaju selekcijama Angole sa dva osvojena boda, Argentine sa jednim bodom, i Egipta koji je bez bodova.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Kauboji u infarktnoj završnici srušili prvaka Europe i osvojili prvo mjesto u skupini

Hrvatska rukometna reprezentacija u sjajnoj je utakmici srušila prvaka Europe i osvojila prvo mjesto u …

Close