Home / Ger&Den 2019 / Viceprvak Evrope selekcija Švedske juriša prema prvom mjestu u grupi

Viceprvak Evrope selekcija Švedske juriša prema prvom mjestu u grupi

Nakon pobjede nad Egiptom, viceprvak starog kontitenta selekcija Švedske slavila je i u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva, ovaj put protiv izabrane vrste Argentine, rezultatom 31:16.

Ovom pobjedom Šveđani su najavili borbu za prvi poziciju u grupi.

Početak susreta pripao je Šveđanima koji su već na samom startu uspjeli napraviti plus tri gola prednosti, međutim, Argentina se u potpunosti vratila, te nakon poravnanja 3:3, igralo se gol za gol, sve do sredine prvog dijela.

Nakon toga selekcija Švedske prvi put pravi ozbiljniju rezultatsku prednosti. Prednost je rasla iz minuta u minut, a do kraja prvog dijela Švedska je imala plus pet. Na pauzu se odlazi kod rezultata 15:10.

U nastavku apsolutni pad u igri Argentine, a to najbolje govori podatak da su u drugom dijelu Argentinci uspjeli postići samo šest pogodaka, dok na drugoj strani selekcija Švedske upisala šesnaest pogodaka.

Do kraja susreta Šveđani su bez većih problema susret priveli kraju, i slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 31:16.

Švedsku je do pobjede predvodio Zachrisson sa šest postignutih pogodaka, dok je Ekberg dodao pet. Kod Argentine najefikasniji bio je Fernandes sa pet postignutih pogodaka.

Nakon drugog kruga u grupi D, Švedska se nalazi na prvom mjestu sa maksimalna četiri pogodka, slijede Mađarska sa tri i Katar sa dva. Posljednja tri mjesta u grupi pripadaju selekcijama Angole sa dva osvojena boda, Argentine sa jednim bodom, i Egipta koji je bez bodova.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Karabatić sa zvukom sirene za bronzu Francuske

Selekcija Francuske osvajač je bronzane medalje na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu, nakon što su u …

Close