Home / Evropa / Veszprem i Barcelona se složili, Palmarsson u Barceloni!

Veszprem i Barcelona se složili, Palmarsson u Barceloni!

Veszprem i Barcelona postigli su dogovor u vezi prelaska Aron Palmarsson u redove Barcelone, prenosi Handball-Planet.com. Dvadesetsedmogodišnji Islanđanin nije se pojavio na pripremama u Veszpremu, a trenera Ljubomira Vranješa samo je obavijestio SMS porukom, da više ne želi nastupati za ekipu Veszprema.

Mađarski prvak postavio je cijenu od 1.000.000 eura, što je u prvi mah bilo previše, međutim nakon nekoliko sedmica pregovora čelnici Barcelone ipak su prihvatili ponudu. Razlog tome je činenica da Palmarssona ugovor sa Veszpremom veže do ljeta 2018. godine, te kako ne bi morali čekati do isteka ugovora.

Pálmarsson je klupsku karijeru započeo u 1998. godine u FH Hafnarfjörðuru gdje je izrastao u jednog od najboljih mladih rukometaša na svijetu. Tako je u lipnju 2008. sklopio preliminarni ugovor s bundesligašem TBV Lemgom na razdoblje od dvije godine čime bi se igrača vezalo uz klub. Međutim, 20. prosinca iste godine dolazi do preokreta kada rukometaša preuzima THW Kiel. S njime je tada sklopljen četverogodišnji ugovor koji je u prosincu 2010. produžen do 2015.

Pálmarsson 2010. godine je proglašen najboljim mladim igračem Bundeslige čime je postao prvi stranac koji je osvojio ovu nagradu.

Islanđanin je već stigao u Barcelonu a treninzima će se priključiti već u ponedeljak.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Početak Bundeslige pomjeren za oktobar

Njemačka Bundeslige odredila je datum početka naredne sezone. Iako je planirano da prvenstvo krene u …

Close