Home / Ostalo / Umičević: Čekamo odluku Savjeta ministara

Umičević: Čekamo odluku Savjeta ministara

Zbog pandemije korona virusa i u Bosni i Hercegovine prekinuta su sva sportska takmičenja, pa tako i rukomet. Još uvijek nije poznata sudbina o mogućem nastavku ili eventualnom prekidu takmičenja, a obzirom da veoma tešku situaciju u državi, velika je vjerovatnoča da se takmičenje uopšte neće ni nastaviti.

Danas se tim povodom oglasio u predsjednik Rukometnog saveze Republike Srpske, čije saopštenje prenosimo u potpunosti.

“Baš sam se nasmijao kad sam pročitao izjavu gospodina Zadre o nastavku prvenstva koja je u najmanju ruku neprihvatljiva.

Čekamo Savjet ministara da donese Odluku o nastavku zbog virusa korona koja ističe 30. marta 2020. godine.

Imamo uslove da se liga prekine i proglasi prvak, s obzirom na trenutno stanje. Od ukupno 16 klubova koliko se takmiči u muškoj Premijer ligi BiH stavovi su 13 klubova da se prekine liga i da se proglasi šampion. Klubovi čiji pristanak nemamo su: Gračanica, Goražde i Iskra (Bugojno). Imamo podršku i iz druge lige kao i ženske lige. Što se mene tiče i Republike Srpske tu nema dileme.

Radnici EHF-a rade od kuće i imaju višak vremena i šalju bezbroj mailova. Ne znaju ni šta hoće kada je riječ o organizaići takmičenja za rukometaše do 20 godina.

Moramo poštovati Odluke naših Vlada, Savjeta ministara i entiteta. Kako će biti u avgustu tekuće godine Bog zna, ako bude dobro i EHF plati, ja sam za da se to prihvati, da se prva grupa igra u Republici Srpskoj, a druga u hrvatskom dijelu BiH.

Takođe sam rekao da se stavi na sajt Rukometnog Saveza BiH i sajt Rukometnog Saveza Republike Srpske, svi mailovi (prepiske) Rukometnog saveza BIH, da se i komesari obavijeste, da svi klubovi moraju da izmire sva dugovanja po pitanju kotizacije, kazni, prelaska igrača.

Ukoliko se dugovanja ne plate u roku od sedam dana, ti isti igrači za koje se ne plati nisu više igrači u klubu već su slobodni igrači.

Takođe i kazniti klubove suspenzijom, po Pravilniku što je posao komesara, ako hoće da Savez radi moraju da se i potrude.”

Marinko Umičević
predsjednik rukometnog Saveza Republike Srpske

Preporučujemo da pročitate..

Jedna sjednica UO RS BiH je propala – a vjerovatno će i druga

U Sarajevu je u četvrtak, 21. maja, trebalo da bude održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog …

Close