Home / BiH Rukomet / Veterani / U Živinicama se okupili rukometni veterani u spomen na Amira Begića-Hamerku

U Živinicama se okupili rukometni veterani u spomen na Amira Begića-Hamerku

Da je veteranski rukomet sve više popularan u Bosni i Hercegovini govori podatak da je u posljednje vrijeme sve više i više rukometnih turnira koji okupljaju stare rukometne prijatelje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Tako je proteklog vikenda u organizaciji Rukometnog kluba veterana Konjuh iz živinica u Živinicama odigran turnir u spomen na bivšeg golmana RK Konjuh Amira Begića „Hamersku“.

Turnir veterana koji je odigran u Gradskoj sportskoj dvorani u Živinicama okupio je stare rukometne prijatelje iz Tuzle, Gračanice, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Živinica.

Na turniru su učestvovale ekipe RKV Sloboda Tuzla, RKV Gračanica 1956 iz Gračanice, RKV Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i RKV Konjuh iz Živinica.

Prisutne u Gradskoj dvorani Živinice, nakon defilea, pozdravio je i poželio ugodno druženje selektor UV Živinice Emir Hadžiabdić:

“Obaveza je i čast da se ovim turnirom podsjetimo na našeg Hamerku, jednog od najboljih golmana, a to je ujedno i spomen na sve naše umrle članove.Porodica Begić dala je mnogo našem rukometu i mi to nećemo nikada zaboraviti”, rekao je selektor ekipe vetereana Konjuha Hadžiabdić-inače veliko rukometno ime, kao igrača i trenera svih selekcija.

Kapiten ekipe Gračanice, koja je prva nastupila na turniru protiv Sloge, Mevludin Šabić, upamćen je od mnogih protivničkih ekipa:

“Formirali smo prošle godine naše udruženje i okupili sve bivše rukometaše. Ovo je lijep gest da se ne zaborave oni koji su dali sve za ovaj popularni sport. Uskoro, 18.maja, će se navršiti prva godišnjica formiranja i tim povodom organizovat ćemo turnir sličan današnjem. Do sada smo imali učešće na više turnira, kao u Banja Luci, Goraždu i drugim gradovima”.

Legenda BH rukometa, golman Slobode, Konjuha, Gračanice i državnog tima BiH Damir Cipurković, rado je došao na turnir u Živinice i kaže:

“Velika je čast doći na turnir i podsjetiti se na bivše igrače, posebno Hamerku, mog kolegu na golu. Imao sam čast da u dugoj karijeri branim boje Konjuha i kao igrač i poslije kao trener. Preko 20 godina sam branio za Slobodu, u Gračanici sam bio 5 godina, a u Konjuhu još i više. Za državni tim upisao sam 50 nastupa i radio kao trener sa 5 selektora.Naše udruženje slavi četvrtu godinu postojanja i za taj period odigrali smo više turinra na prostorima bivše Jugoslavije.Narednog mjeseca, 22.juna, organizujemo turnir koji će okupiti 20 ekipa, od čega će biti 8 ženskih i to će biti lijepa priča da se ne zaborave oni koji su stvarali rukomet na ovim prostorima. Imamo prijatelje iz raznih sredina, a sve je više i ovakvih udruženja, pa ono što smo propustili kao aktivni igrači sada ćemo namiriti”, kaže nam Cipurković.

Epitet najboljih ponijeli su veterani Slobode iz Tuzle, dok jej pehar za najstarijeg rukometaša uručen Masharu Turčinoviću iz Sloge Gornji Vakuf-Uskoplje.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji fotografija.

Turnir rukometni veterana u spomen na Amira Begića-Hamerku

Gepostet von Svijet Rukometa am Sonntag, 6. Mai 2018

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Početkom aprila 5. međunarodni rukometni turnir veteran “Srce Bosne 2019”

Međunarodni rukometni turnir veteranki i veterana „Srce Bosne 2019“ u organizaciji Muškog rukometnog kluba veterana …

Close