Home / Slider / U Tuzli počeo IV Međunarodni turnir za veterane „Rukomet na zrnu soli“

U Tuzli počeo IV Međunarodni turnir za veterane „Rukomet na zrnu soli“

Jučer je na pomoćnim terenima stadiona Tušanj počeo dvodnevni međunarodni rukometni turnir za veterane i veteranke „Rukomet na zrnu soli 2019.“.

Ovo je četvrti po redu turnir u Tuzli, a ove godine učešće je uzelo 28 ekipa, i to 16 u muškoj a 12 u ženskoj konkurenciji.

Ove godine učešće na turniru su uzele ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, i Njemačke.

Na turniru će učešće uzeti i ekipa Bayern Munchena, koju predvodi Zvjezdan Tomić.

 Više od 300 učesnika iz sedam zemalja na svečanosti otvaranja pozdravili su gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i najbolja rukometašica BiH Svetlana Ceca Kitić.

Na turniru veterana učestvuju ekipe: Bayern (Njemačka), Dobova (Slovenija), Nova Gradiška (Hrvatska), Bedekovčina (Hrvatska), Nexe Našice (Hrvatska), Stara škola (Subotica/Srbija), Križevci (Hrvatska), BASK (Beograd/Srbija), Sekelyudvarhely (Rumunija), Mladi veterani (Prilep/Makedonija), Radnički (Goražde), Konjuh (Živinice), Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), Sombor (Srbija), Osijek (Hrvatska) i Sloboda (Tuzla).

Na turniru veteranki učestvuju: Frajle Internacionale, JOKS, Osijek (Hrvatska), Stara škola (Subotica/Srbija), Srem univerzal (Srbija), Šabac (Srbija), NS veteranke (Novi Sad/Srbija), Ravangrad (Sombor/Srbija), Dinamo (Pančevo/Srbija), Slavonka (Nova Gradiška/Hrvatska) i Jedinstvo (Tuzla)

Takmičenje počinje u petak, a u subotu se nastavljaju utakmice za trofej. Pobjednici četiri grupe veterana igrat će polufinalne i finalni meč, a pobjednice tri grupe veteranki formirat će mini-ligu i kroz utakmice odlučiti o osvajačicama prestižnog trofeja.

 Turnir će svojim prisustvom uveličati veliki rukometni asovi predvođeni Svetlanom Cecom Kitić, Veselinom Vujovićem i Jasminom Mrkonjom, a za sve učesnike turnira planiran je i obilazak užeg jezgra grada i posjeta kompleksa slanih Panononskih jezera.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Sjajni Edin Klis ipak nedovoljan za pobjedu Iskre, Bosna ipak uspješnija

Rukometaši Bosne iz Visokog, večeras su na domaćem terenu upisali prvu pobjedu u novoj sezoni …

Close