Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Trener Širokog završio “knock-downu” pa u bolnici, igrači u policijskoj stanici

Trener Širokog završio “knock-downu” pa u bolnici, igrači u policijskoj stanici

Tačno 27 sekundi prije kraja utakmice Prve rukometne lige “Herceg-Bosne” između Širokog i Kiseljaka domaći igrač Mate Marušić faulom je zaustavio Tarika Gogića, koji ga je potom iz neposredne blizine snažno pogodio loptom.

Igrači Širokog su nasrnuli na Gogića, reagovali su i gosti iz Kiseljaka, a uslijedilo je naguravanje igrača i stručnih štabova oba tima. U općem metežu najgore je prošao domaći trener Mihovil Bilać, kojeg je nokautirao jedan od rukometaša, javljaju Sportske novosti.

Dežurna doktorica brzo je Bilaću ukazala pomoć, ali kad je posumnjala u potres mozga, pozvala je hitnu pomoć. Mlade sudije iz Ljubuškog u cijeloj su priči odigrali pozitivnu ulogu smirijući strasti te, kod rezultata 30:29, prekinuli utakmicu.

Nakon 15-ak minuta igrači obje ekipe rukovali su se, te uz pljesak publike zajedno napustili teren. Bilać je završio u mostarskoj kliničkoj bolnici, a igrači Širokog i Kiseljaka morali u policijskoj stanici svjedočiti o fizičkom obračunu.

Na potezu je Rukometni savez “Herceg-Bosne”, koji će morati donijeti odluku o registraciji utakmice, ali i kazniti glavne aktere ovog incidenta.

Ipak, Takmičarskoj komisija RS BiH neće biti lako bez službenog izvještaja delegata, a njega na utakmici nije bilo, što je nevjerovatan propust.

[PRIOPĆENJE ZA JAVNOST]Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, HRK Široki i RK Kiseljak godinama gaje prijateljski odnos i ono što se dogodilo u nedjelju na Pecari je splet nesretnih i, slobodno možemo reći, glupih okolnosti. Nakon što su se ''glave ohladile'', kao što ste mogli vidjeti u videu, igrači Širokog i Kiseljaka sportski i prijateljski su se pozdravili te zajedno izašli s parketa dvorane uz pljesak publike. HRK Široki i RK Kiseljak dogovorili su prijateljsku utakmicu te zajedničko druženje igrača i vodstva klubova čime ćemo dokazati da je sve ono što se dogodilo u nedjelju bilo u žaru borbe.#ŽivotZaŠiroki

Gepostet von HRK Široki am Dienstag, 24. April 2018

Izvor: Faktor.ba

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Rifat Delić, predsjednik UO RK Krivaja: Klub dovesti na najviši organizacijski nivo

Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića sredinom tekuće godine dobio je novi UO, a za novog …

Close