Najnovije
Home / Evropa / Švedska rukometna legenda napušta klub u kojem je već 29 godina

Švedska rukometna legenda napušta klub u kojem je već 29 godina

Magnus Wislander legendarni reprezentativac Švedske koji obnaša funkciju pomoćnog trenera u Redbergslidu, napustit će klub nakon 29 godina zbog nesuglasica sa glavnim trenerom.

Wislander je u dva navrata nosio dres Redbergslidu gdje je i započeo karijeru, potom seli u Kiel gdje je nastupao punih dvanaest godina od 1990. do 2002. godine. Nakon avanture u Kielu vraito se u svoj matični klub gdje je proveo tri posljednje sezone, da bi nakon okončanja igračke karijere preuzeo funkciju pomoćnog trenera.

– Magnus je očigledno najsjajnija zvezda koju je klub ikada imao, a vjerovatno i hoće. I tokom godina je u prilično dobroj konkurenciji s drugim velikim zvijezdama. Redbergslids IK-a vječno će biti zahvalan za ono što je Magnus učinio za klub, piše u saopćenju za javnost koje je objavio Redbergslid.

Klupska legenda Wislander odustaje od funkcije pomoćnog trenera u klubu, jer su on i glavni trener Jasmin Zuta predaleko u svom načinu razmišljanja o rukometu.

– Ne možete raditi kao pomoćni trener ako nemate iste ideje i filozofiju kao glavni trener. Mnogo je razlika u pripremama, metodama treninga, metodama učenja i slično. Razlikuje se mnogo i prilično je teško kada ste navikli da izražavate svoje mišljenje, kaže Wislander.

Ipak Wislander nije završio sa rukometom i nada se novom angažmanu.

– Nisam završio s rukometom – zaključio je Wislander.

Wislander je u svojoj igračkoj karijeri odigrao preko 380 utakmica za švedsku reprezentaciju i postigao preko 1000 golova. Međunarodna rukometna federacija (IHF) proglasila ga je najboljim igračem dvadesetog vijeka, a sa Švedskom je dva puta osvajao zlato na Svjetskom prvenstvu, te četiri puta evropsko zlato.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Početak Bundeslige pomjeren za oktobar

Njemačka Bundeslige odredila je datum početka naredne sezone. Iako je planirano da prvenstvo krene u …

Close