Home / BiH Rukomet / KUP BiH / Sutra uzvratni susret polufinala Kupa BiH između Vogošće i Izviđača

Sutra uzvratni susret polufinala Kupa BiH između Vogošće i Izviđača

Sutra u dvorani Amel Bečković odigrat će se revanš utakmica polufinala Kup-a BiH. Rukometaši Vogošće će na svom parketu odmjeriti snage sa ekipom Izviđač iz Ljubuškog. Za sve ljubitelje rukometa to će biti prava poslastica, jer ne možemo zaboraviti da su se ove dvije ekipe proteklih godina borile na oba fronta kada je u pitanju BH rukomet.

Pred revanš susret razgovarali smo sa velikim stručnjakom i trenerom Vogošće Kasimom Kamenicom koji kaže:

„Pa ključna stvar je u svemu, pred ovaj revanš je ta što smo u prvoj utakmici u Ljubuškom izgubili utakmicu sa nevjerovatnih minus 4, mada smo 13 minuta do kraja vodili +2. osim našeg pada u igri, na takav rasplet su uticale i domaćinsko suđenje tog sudijskog para koji je pomalo donio nekoliko vrlo čudnih odluka i prvi put smo doživili da smo imali neka isključenja zbog prigovora, što do sada kako sarađujem sa ekipom nisam nikad imao. Vjerovatno revolt na te sudijske odluke se manifestovalo na taj način, tako da smo izgubili velikom razlikom nepotrebno i kako je situacija nalagala mogli smo tu utakmicu završiti mnogo bolje. U posljednje vrijeme smo imali prilično turbulentan period izazvan nesrećnim porazom prije svega u Maglaju, bolesti velikog broja igrača. Međutim, eto sinoć smo se na neki način kompletirali. Sigurno da nam ne ide na ruku pomalo nekorektan gest ekipe Leotar iz Trebinja koji su nam zakazali utakmicu u nedjelju, tako da smo i tu izgubili jedan dan za odmor, dok se ekipa Izviđača priprema jer od 12-tog marta nije imala utakmice u Seha ligi. Sve u svemu ja ipak sam optimista. Mislim da će moja ekipa odgovoriti na pravi način svim zahtjevima utakmice i da se mi možemo plasirati u finale Kup-a BiH“.

Predsjednik UO RK Vogošća Poljine Hills gosp. Fetah Kadrić je dao svoj osvrt na sutrašnji revanš meč.

„Sutra dočekujemo ekipu Izviđača iz Ljubuškog. Mi smo prije 15-tak dana odigrali taj prvi meč u kojem smo izgubili 4 razlike, iako to nije bio očekivani rezultat. Mislim da je ta razlika trebala biti manja. Potrudit ćemo se da u sutrašnjoj utakmici prije svega popravimo igru jer RK Vogošća trenutno ima određenu rezultatsku krizu i nadamo se da ćemo to sutra popraviti i dobiti željeni rezultat. U polufinalu Kup-a zaista je neizvjesno ko će izboriti finale, to će biti ekipa koja bude više inspirisana i koja bude više željela pobjedu. Nadamo se da će to biti ekipa Vogošće i da ćemo slaviti pred našim navijačima ulazak u finale Kup-a BiH“.-Rekao je Kadrić.

Revanš polufinala Kup-a BiH je na rasporedu sutra, 27.03.2019. u dvorani Amel Bečković u Vogošći sa početkom u 19,00 sati.

Preporučujemo da pročitate..

Rukometaši Izviđača prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Rukometaši Izviđača slavili su ubjedljivu pobjedu u okviru polufinala Kup-a Bosne i Hercegovine nad ekipom …

Close