Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Sudijska taksa u FBIH „poskupila“, klubovi negodiju, neki najavili o istupanje iz lige

Sudijska taksa u FBIH „poskupila“, klubovi negodiju, neki najavili o istupanje iz lige

Upravni odbor rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na svojoj sjednici održanoj 29.8.2019. godine donio je odluku o poskupljenju novčanih naknada za službene osobe, sudije i delegate, za obavljanje dužnosti na utakmicama Prvih liga FBiH.

Odlukom Upravnog odbora paušal će u narednoj godini iznositi 540 KM, i to po 180 KM po osobi, bez obzira na mjesto prebivališta službene osobe. Na taj način ukinut je daljinar i troškovnik.

Protekle sezone paušal je iznosio 130 KM po osobi, što je poskupljenje za 50 KM po osobi, odnosno 150 KM po utakmici.

Uzimajući u obzir u kakvoj teškoj sitaciji rade i egzistiraju klubovi koji se takmiče ne samo u prvim ligama nego i u višim rangovima, ovo je više nego bezobrazna odluka članova Upravnog odbora.

Veliki broj klubova već je obavijestio Rukometni savez FBiH da već uveliko razmišljaju o eventualnom istupanju iz lige, jer kako navode, kvalitet sudija i delegata na prvim ligama nije srazmjeran za cijenom, obzirom da tu uglavnom sude početnici.

Šta će se desiti do početka lige koja bi trebala krenuti 21.9. ostaje da se vidi, ali slijedeći dosadašnju praksu „uspavanosti“ klubova, ništa se krucijalno neće desiti niti promijeniti.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Studenti spremaju tim za Premijer ligu, stigao i Faruk Vražalić

Desno krilo rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Vražalić, novo je pojačanje ORK Bosna iz …

Close