Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Statistika baraža: Krivaja najefikasnija, Bračković Haris najbolji strijelac

Statistika baraža: Krivaja najefikasnija, Bračković Haris najbolji strijelac

Utakmicama šestog kola okončano je Doigravanja za Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Plasman u Premijer ligu naredne sezone izborile su ekipe RK Krivaja i MRK Iskra iz Bugojna.

U konačnom poretku, rukometaši Krivaje zauzeli su prvu poziciju sa osvojenih 15 bodova i skorom od pet pobjeda i jednim porazom. Potom slijedi ekipa Iskre sa devet bodova, tri pobjede i tri poraza.

Posljednje dvije ekipe, koje nisu izborile nastup u Premijer ligi su RK Goražde i ORK Bosna iz Sarajeva. Obe ekipe imaju po šest bodova, sa skorom od po dvije pobjede i četiri poraza. Obzirom na bolju gol razliku iz međusobnog duela, ekipa ORK Bosne je završila kao treća dok je posljednjeplasirana ekipa MRK Goražde.

Najveći broj pogodaka u Doigravanju postigla je ekipa RK Krivaja i to 203, odnosno skoro u prosjeku 34 gola po utakmici, slijedi MRK Iskra sa 181, MRK Goražde sa 178 i ORK Bosna sa 165.

Najbolji strijelac doigravanja je Bračković Haris iz ORK Bosna sa 47 postignutih pogodaka, potom slijede Vokši Ivan iz MRK Iskra sa 46, Bukva Ajdin iz MRK Goražde sa 40, Čičkušić Benjamin iz MRK Iskra sa 32 te Abdurahmanović Sedžad iz RK Krivaja sa 31 postignutim pogodakom.

Što se tiče isključenja RK Krivaja imala ja 64 minute manje igrača na terenu, MRK Goražde 52 minute, ORK Bosna 44 minute i MRK Iskra 42 minute.

Kada su u pitanju sedmerci, daleko najefikasnija ekipa je MRK Iskra sa procentom iskorištenosti 88,89%, slijedi MRK Goražde sa 83,33%, potom RK Krivaja sa 77,27% i ORK Bosna sa 68,18%.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Irhad Alihodžić ponovo u RK Bosna iz Visokog

Irhad Alihodžić novo je pojačanje rukometnog kluba Bosna iz Visokog. Alihodžić je rođen 22.12.1996 u …

Close