Home / Liga prvaka / Šest pogodaka Burića u pobjedi Nantesa

Šest pogodaka Burića u pobjedi Nantesa

Rukometaši Nantesa nastavili su sa sjajnim igrama ove sezone. Naime u okviru 7. kola grupe A rukometne Lige prvaka upisali su novu pobjedu na vrlo teškom gostovanju kod ekipe Pick Szeged, rezultatom 33:30.

Ova pobjeda Nantes ostavlja na trećem mjestu u grupi sa četiri boda iza trenutnog prvaka ekipe Vardara, koji je sinoć upisao ubjedljivu pobjedu u Zagrebu.

Na samom početku susreta Pick Seged je imao blagu rezultatsku prednost, međutim vrlo brzo dolazi do preokreta. Tokom prvog dijela gosti su imali rezultatsku prednost koja je u pojedinim trenucima iznosila i +4. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 15:17 u korist Nantesa.

U nastavku igre gosti nisu dozvoljavali ekipi Szegeda da ugrozi novu pobjedu, prednost su uspjeli sačuvati do susreta za konačnih 33:30.

Kod gostiju ćak 11 igrača upisalo se u listu strijela, najefikasniji je bio Rudolf Faluvegi sa sedam pogodaka dok je naš Senjamin Burić postigao 6 pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Ovo su najbolji strijelci rukometne Lige prvaka

Evropska rukometa federacija objavila je listu najboljih strijelaca elitnog rukometnog takmičenja, rukometne Lige prvaka. Na …

Close