čet. jan 23rd, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

SEHA liga u dvije skupine, Veszprem zainteresiran za ulazak, Szeged ima druge prioritete

1 min read

Potpuno novi format natjecanja u SEHA ligi koja će se ubuduće igrati u regularnom dijelu u dvije skupine pa će nakon toga na rasporedu biti doigravanje pa Final Four.

Na današnjem sastanku čelnika SEHA lige otkriveno je i kako će se vrlo vjerojatno u ligu uključiti i Veszprem, u konkurenciji za ulazak bio je i Szeged, međutim od toga neće biti ništa.

“U budućnosti će u ligi nastupati 12 klubova podijeljenih u dvije skupine po šest momčadi te će se nakon deset odigranih kola momčadi kvalificirati za doigravanje i u konačnici Final Four. U ligi će sigurno sudjelovati dva kluba iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije te Meškov Brest i Tatran Prešov. Na večeri na Final Fouru razgovarali smo s čelnicima Veszprema koji su iznimno zainteresirani za potpis trogodišnjeg ugovora s našom ligom. Što se tiče ostalih mjesta, u pregovorima smo s brojnim klubovima”, istaknuo je predsjednik lige Mihajlo Mihajlovski.

Što se tiče Szegeda i Celja, veće su šanse za ulazak Slovenaca.

“U kontaktu smo s Celjem i ako ispune zahtjeve i uspiju igrati u tri natjecanja, priključit će nam se. Velenje u ovom trenutku nema kvalitetu za našu ligu. Što se tiče Szegeda, puno puta smo razgovarali, ali njihov trener ima drugačiju viziju. Radije želi igrati mađarsku ligu i pobjeđivati s 20 razlike nego igrati neizvjesne utakmice u SEHA ligi.”.

Izvor: Sportnet.hr

Close