uto. mar 31st, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Rukometni savez BiH objavio konkurs za polaznike prve generacije obuke trenera po standardima Rinck Konvencije

1 min read

Rukometni savez BiH

Nakon što je u junu mjesecu 2018. godine na 14. kongresu EHF-a u Glazgowu, Rukometni savez Bosne i Hercegovine potpisao RINCK Konvenciju, konvenciju o zajedničkom priznavanju standarda i certifikata u oblasti edukacije rukometnih trenera u Evropi, danas je Rukometni savez Bosne i Hercegovine raspisao konkurs za upis prve generacije polaznika ove obuke.

Pravo učešća na Konkursu imaju kandidati državljani BiH, strani državljani i lica bez državljanstva koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće srednje obrazovanje.

Na Edukaciju koju organizuje rukometni savez Bosne i Hercegovine u takmičarskoj sezoni 2019/20. godini biće prijavljene tri kategorije.

Cijena zavisi od kategorije, pa tako će polaznici prve kategorije dva semestra platiti 800 KM, druge kategorije 1200 KM, a treće kategorije 1600 KM.

Po završetku Edukacijskih programa stiče se zvanje u skladu sa RINCK konvencijom.​

Komisiju za edukaciju i sprovedbu Rinck konvencije rukometnog saveza Bosne i Hercegovine čine prof. Muris Đug, Dr.Sc. Sanja Bajgorić i Vojislav Rađa kao član UO RS BiH.

Rok za prijavu je 31.3.2020. godine.

Tekst konkursa možete potražiti na oficijelnoj stranici RS BiH klikom ovdje.

Svijet Rukometa

Close