Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Rukometni klub Vogošća PH imenovao novog trenera!

Rukometni klub Vogošća PH imenovao novog trenera!

Danas je u prostorijama RK Vogošća potpisan ugovor sa novim šefom stručnog štaba Senadom Skopljakom, koji će u narednom periodu mjenjati sadašnjeg trenera Daniela Riđića koji zbog porodičnih obaveza odlazi u Ameriku.

„Kao što se zna trener Daniel Riđić i dalje ostaje u našem klubu naredne tri godine i prije neko što je preuzeo ekipu znali smo za njegov odlazak zbog porodičnih obaveza. Nismo se nimalo dvoumili oko njegove zamjene i zadovoljni smo što je Skopljak ponovo sa nama. Sa trenerom Riđićem ćemo biti u stalnom kontaktu i ovim putem mu želim poželiti sretan put i sve najbolje“. Rekao je Predsjednik UO Vogošća Fetah Kadrić.

Izjavu nam je dao i Senad Skopljak i kako kaže: „ Pričinjava mi veliko zadovoljstvo što sam ponovo u rukometnom klubu Vogošća, gdje sam proveo lijepe trenutke i dao maksimum truda i znanja da klub postigne što bolje rezultate. Nosim lijepe uspomene iz tog perioda i nadam se da ćemo u periodu koji slijedi ostvariti sve zacrtane ciljeve koji su pred nama. Malo smo oslabljeni odlaskom nekolicine igrača, ali atmosfera u ekipi je pozitivna, radna i uspjeh neće izostati“.

Kako kaže trener Riđić: „ Nastavljamo tamo gdje smo stali i imamo dugoročan plan. Uprava kluba je bila i ranije upoznata sa mojim odlaskom. Što se tiče moje zamjene, Skopljak je iskusan i dobar trener. Ekipu ostavljam u dobrim rukama. To je trener koji već od ranije poznaje dosta igrača i bit ćemo u stalnom kontaktu. Svojoj ekipi i cijelom kolektivu želim puno sportske sreće i uspjeha u novoj sezoni“.

Rukometni klub Vogošća želi našem treneru sretan put i da nam se što prije vrati. Sretno Daniel Riđić – Riđa.

Preporučujemo da pročitate..

Asim Šahman: Tužit ćemo Savez, komesar nije imao pravo na ovakvu odluku

Odlukom komesara takmičenja Srđana Jovića, koja je objavljena u Biltenu broj 19 Rukometnog saveza Bosne …

Close