Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Rukometne prvakinje krenule u novu sezonu

Rukometne prvakinje krenule u novu sezonu

Prvakinje su startale obavljanjem redoviti sistematskih liječničkih pregleda. Nakon što je potvrđeno da su sve zdrave i spremne za pripreme, krenuli su i prvi treninzi. Prvo dio priprema, ekipa će raditi u Grudama i to naizmjenično na nogometnom igralištu i u sportskoj dvorani. Nakon toga cure idu na  pripreme u Kupres gdje će boraviti od 18. do 23. kolovoza.

Povratkom u Grude kreće period uigravanja i pripremnih utakmica. Prvo će 27.08.2018.u 18.00 sati u Grudama gostovati njemački trećeligaš SG Kappelwindeck Steinbach.

Nakon toga Grude će biti domaćin najvećeg ženskog rukometnog turnira u BiH , u kojem će Gruđanke odigrati dvije utakmice i to 29.08 u 19.00 sati protiv Podravke te dana 30.08. u 18.00 sati protiv Bjelovara.

Danas je postignut konačni dogovor da se obje utakmice ovogodišnjeg 1.pretkola EHF cupa između HŽRK Grude i TusSies Metzingen igraju u Njemačkoj i to 14. i 15. rujna u 20.00 sati.

U novu sezonu ekipa HŽRK Grude ulazi sa nekoliko novih igračica. Prvakinje BiH u novoj sezoni neće imati u svom sastavu Andreu Prusinu, Anđelu Milas i Ana Vrančić.

Umjesto njih od ove sezone u grudskoj ekipi će nastupati Andrea Soldo i Nikolina Petrović, dosadašnje igračice HRK Katarina iz Mostara, zatim Andrea Boras bivša članica Ljubuškog Izviđača, te Diana Pelivan i Klara Mikulić koje su došle iz hrvatskih klubova Marina Kaštela i Dugo Selo 55. U trenažni proces sa prvom ekipom je uključeno i nekoliko mlađih igračica.

U novoj sezoni prvakinje će s klupe voditi i nova trenerica, mr.sci Kornelija Leko, a na parketu vođa ekipe će biti nova kapetanica, najbolja igračica Premijer lige BiH u prošloj sezoni , Amanda Marić.

Odmah nakon veliki cura krenule su i članice naše škole rukometa “Rukomet-od prvog koraka do prvaka”.

Voditeljica škole je počela pripremati cure za nadolazeće važne događaje. Prvi pred njima je međunarodni rukometni turnir u Međugorju na kojem ćemo nastupiti sa dvije ili tri ekipe, a odmah iza toga, od 28.08. do 01.09.2018.g. cure će imati prigodu sudjelovati u radu rukometnog kampa koji se održava u okviru 1.Festivala ženskog rukometa – Grude 2018. gdje će ih uz naše trenere , rukometnim umijećima učiti vrhunski europski rukometni stručnjaci kao što su Dragan Adžić, Zlatko Saračević, Petar Metličić, Dalibor Anušić. Naravno tu će biti i prijateljske utakmice i turniri koji će biti za različite dobne skupine djevojčica, priopćeno je iz HŽRK Grude.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Krivajašice slavile u Mostaru nad ekipom Katarine

Nakon što su prošlog vikenda, zbog reprezentativne pauze, rukometašice Krivaje imala slobodno, ovog vikenda nastavljeno …

Close