Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Rukometne prvakinje krenule u novu sezonu

Rukometne prvakinje krenule u novu sezonu

Prvakinje su startale obavljanjem redoviti sistematskih liječničkih pregleda. Nakon što je potvrđeno da su sve zdrave i spremne za pripreme, krenuli su i prvi treninzi. Prvo dio priprema, ekipa će raditi u Grudama i to naizmjenično na nogometnom igralištu i u sportskoj dvorani. Nakon toga cure idu na  pripreme u Kupres gdje će boraviti od 18. do 23. kolovoza.

Povratkom u Grude kreće period uigravanja i pripremnih utakmica. Prvo će 27.08.2018.u 18.00 sati u Grudama gostovati njemački trećeligaš SG Kappelwindeck Steinbach.

Nakon toga Grude će biti domaćin najvećeg ženskog rukometnog turnira u BiH , u kojem će Gruđanke odigrati dvije utakmice i to 29.08 u 19.00 sati protiv Podravke te dana 30.08. u 18.00 sati protiv Bjelovara.

Danas je postignut konačni dogovor da se obje utakmice ovogodišnjeg 1.pretkola EHF cupa između HŽRK Grude i TusSies Metzingen igraju u Njemačkoj i to 14. i 15. rujna u 20.00 sati.

U novu sezonu ekipa HŽRK Grude ulazi sa nekoliko novih igračica. Prvakinje BiH u novoj sezoni neće imati u svom sastavu Andreu Prusinu, Anđelu Milas i Ana Vrančić.

Umjesto njih od ove sezone u grudskoj ekipi će nastupati Andrea Soldo i Nikolina Petrović, dosadašnje igračice HRK Katarina iz Mostara, zatim Andrea Boras bivša članica Ljubuškog Izviđača, te Diana Pelivan i Klara Mikulić koje su došle iz hrvatskih klubova Marina Kaštela i Dugo Selo 55. U trenažni proces sa prvom ekipom je uključeno i nekoliko mlađih igračica.

U novoj sezoni prvakinje će s klupe voditi i nova trenerica, mr.sci Kornelija Leko, a na parketu vođa ekipe će biti nova kapetanica, najbolja igračica Premijer lige BiH u prošloj sezoni , Amanda Marić.

Odmah nakon veliki cura krenule su i članice naše škole rukometa “Rukomet-od prvog koraka do prvaka”.

Voditeljica škole je počela pripremati cure za nadolazeće važne događaje. Prvi pred njima je međunarodni rukometni turnir u Međugorju na kojem ćemo nastupiti sa dvije ili tri ekipe, a odmah iza toga, od 28.08. do 01.09.2018.g. cure će imati prigodu sudjelovati u radu rukometnog kampa koji se održava u okviru 1.Festivala ženskog rukometa – Grude 2018. gdje će ih uz naše trenere , rukometnim umijećima učiti vrhunski europski rukometni stručnjaci kao što su Dragan Adžić, Zlatko Saračević, Petar Metličić, Dalibor Anušić. Naravno tu će biti i prijateljske utakmice i turniri koji će biti za različite dobne skupine djevojčica, priopćeno je iz HŽRK Grude.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Zorana Miličević nova rukometašica Jedinstva

Uoči skorašnjeg početka priprema za novu sezonu, čelnici tuzlanskog Jedinstva doveli su još jednu kvalitetnu …

Close