Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Rukometna reprezentacija BiH u Tuzli počela pripreme za meč s Bjelorusijom

Rukometna reprezentacija BiH u Tuzli počela pripreme za meč s Bjelorusijom

Rukometna reprezentacija BiH okupila se danas u Tuzli, gdje će se pripremati za susret 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Bjelorusije, koji se u dvorani Mejdan igra 12. juna (20 sati).

Selektoru Bilalu Šumanu javilo se dvadesetak rukometaša, nekolicina će se reprezentaciji priključiti večeras, dio sutra, dok će zbog povreda izostati četvorica igrača. Igrači koji nastupaju u Njemačkoj tek u ponedjeljak uvečer će se pridružiti glavnini reprezentacije.

– Zbog povreda neće igrati Vladimir Vranješ, Marko Tarabochia, Marin Vegar i Tomislav Nuić. Pozvali smo dva nova igrača, Sašu Puljizevića (30, srednji bek, Riihimaen Cocks, Finska) i Gafara Hadžiomerovića (29, kružni napadač, Csurgoi, Mađarska). Radit ćemo dva puta dnevno, osim na dan utakmice, u kojoj očekujemo pobjedu i dobru poziciju uoči žrijebanja grupa za EP. U svakom slučaju, nije nam cilj samo grupna faza, nego da prođemo u drugi krug – izjavio je selektor Bilal Šuman.

Reprezentacija je s pripremama krenula ranije nego obično, što ukazuje na pažnju koju naša selekcija pridaje susretu s jakom ekipom Bjelorusije.

– Ovo nam je najbitnija utakmica u kvalifikacijama. Ako pobijedimo, sigurno smo na Evropskom prvenstvu. Moramo se maksimalno fokusirati na meč i dobro se pripremiti, posebno u glavama, jer je kraj sezone i mnogi igrači su se opustili. Želimo se pobjedom odužiti navijačima koji nas uvijek sjajno bodre – rekao je Senjamin Burić.

Poslije kraće pauze zbog povrede, u reprezentaciji je ponovo Alen Ovčina, rođeni Tuzlak, koji će imati posebnu podršku navijača u Mejdanu.

– Važno je da pobijedimo Bjelorusiju i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a ne da čekamo ishod ostalih utakmica. Neće biti lako, ali uz pomoć publike i dobru igru mislim da možemo ostvariti pobjedu – rekao je Ovčina.

Posljednji su se danas „zmajevima“ priključili kapiten Nikola Prce i Ivan Karačić. Vidno su bili raspoloženi, ali danas nisu izašli na parket male dvorane Mejdana, gdje su se ostali igrači zagrijavali pod nadzorom profesora Murisa Đuga, a zatim su „razgibavanje“ nastavili igrajući mali nogomet.

Susret 5. kola grupe 5 kvalifikacija za EP 2020. godine između BiH i Bjelorusije igra se u srijedu, 12. juna, od 20 sati.

Izvor: FENA


Preporučujemo da pročitate..

Rukometaši BiH saznali protivnike u kvalifikacijama za EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj …

Close