Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Rukometašice Goražda počele pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Rukometašice Goražda počele pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Ekipa Ženskog rukometnog kluba (ŽRK) Goražde jučer je počela s pripremama za drugi dio prvenstva Premijer lige BiH.

Po riječima trenerice Emine Mujagić, treninzi će se održavati dva puta dnevno u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ kako bi ekipa spremno dočekala proljetni dio takmičarske lige, ali i KUP utakmice.

“Na okupljanju ekipe, pojavile su se skoro sve igračice na koje klub računa u nastavku prvenstva Premijer lige BiH i kup takmičenja, osim golmanice čiji je angažman još uvijek upitan. Uslovi za treniranje su isti kao i ranijih godina, tokom zimskih priprema. Jako je hladno u sali, ali nastojat ćemo se dobro zagrijati i kvalitetnim trenizima izbjeći eventualne povrede”, kazala je Mujagić.

Prvi dio sezone ŽRK Goražde je okončao na osmom mjestu. Ovaj dio rukometašice su obilježile oscilacijama u igri, od neočekivanih pobjeda protiv favorita do iznenađujićih poraza od lošijih ekipa i to na domaćem terenu. Ovakav način igre je nešto što će mjenjati u pripremnom periodu a prvu provjeru kvaliteta imat će 15. februara, u okviru Kupa BiH, u kojem su prošle prvu fazu takmičenja.

“To će biti kup utakmica protiv Ljubuškog, nakon što smo prošli prvi krug. Mislim da ćemo tu utakmicu igrati u Ljubuškom, idemo na pobjedu u svakom slučaju, ali vidjećemo kako će to sve ići. U nastavku prvenstva nadam se da ćemo popraviti naš plasman na tabeli i mislim da možemo ići bar do petog mjesta. Mislim da možemo dobro iskoristiti naš igrački kadar ako budemo ozbiljno i dobro radili i pristupili ovoj polusezeoni”, ističe trenerica ŽRK Goražde.

Almedina Imširović dres ŽRK Goražde nosi od početka sezone

“Što se tiče prvog dijela prvenstva individualno sam posebno zadovoljna sa učinkom, međutim, ekipno baš i nisam. Mislim da moramo popraviti kako tehničko-taktičnu igru tako i fizičku i mentalnu spremu”, smatra Imširović.

Prve utakmice nastavka prvenstva Premijer lige BiH trebale bi se odigrati krajem februara ili početkom marta.

Izvor: FENA

Preporučujemo da pročitate..

Gruđanke u Hrasnici brojale do 56

Aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine, ekipa HŽRK Grude upisala je novu ubjedljivu pobjedu u okviru …

Close