sri. feb 26th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Rukometaši Vogošće otputovali u Atinu

1 min read

Rukometaši Vogošće PH sinoć su u dvorani Amel Bečković odigrali utakmicu 10-tog kola Premijer lige BiH. Savladana je ekipa Maglaja rezultatom 29:25.

Pobjeda je došla u pravi čas, pred polazak na put i teška dva meča sa odličnom ekipom AEK-a. Rukometaši Vogošće jutros su otputovali u Atinu gdje ih čeka dvomeč sa ekipom AEK-a u okviru trećeg kola EHF Challenge Cup-a .

AEK je dobro poznata ekipa, milionski klub koji je godinama u borbi za pobjednika EHF Challenge Cup-a. Vogošćani u Atinu idu bez golmana Damira Efendića, koji zbog privatnih razloga nije mogao ići sa našim predstavnikom BiH. Predsjednik RK Vogošća PH gosp. Fetah Kadrić pred polazak na put dao je kratku izjavu i rekao:

” Put do Atine će biti jako dug i naporan. Pored Damira koji je bio spriječen poći sa nama, dosta nam je loš i zdravstveni bilten. Imamo dosta povreda i bolesnih igrača. Ono što možemo obećati je to da će ekipa dati svoj maksimum i dostojno predstaviti našu državu, Vogošću i Kanton Sarajevo”.

Naši predstavnici BiH igraju dvije utakmice koje su na rasporedu u petak, 22.11. sa početkom u 20,00 sati, a druga je u subotu 23.11. u 19,00 sati.

Close