Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Rukometaši Krivaje krenuli sa pripremama, cilj Premijer liga BiH

Rukometaši Krivaje krenuli sa pripremama, cilj Premijer liga BiH

Rukometaši Krivaje i zvanično su krenuli sa pripremama za nastavak sezone. Večeras je u prostorijama Sportskog centra RK Krivaja trener ekipe Damir Memić izvršio prozivku nakon čega je u Gradskoj sportskoj dvorani odrađen i prvi trening.

Na prvo okupljanje odazvali su se skoro svi rukometaši, osim Mirze Dervenčića, koji će se pripremama priključiti već ujutro, eventualno sutra u poslijepodnevnim satima.

Prisutnim igračima ispred Upravnog odbora obratio se Zijad Omerović koji je pozdravio sve prisutne te je u nekoliko navrata ponovio da je glavni i osnovni cilj ekipe Krivaje u ovoj sezoni povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

„Mi imamo zajednički cilj a to je ulazak u Premijer ligu. Uspjeli smo u dosadašnjem dijelu sezone biti prvi sa maksimalnim brojem bodova i nadam se da ćemo veoma brzo vratiti psihu i svijest na dvoranu i utakmice. To će se vrlo brzo znati jer u trećem kolu nam dolazi ekipa Slobode koja nam je i glavni konkuret a nadam se da isto razmisljamo i da ćemo nastaviti prema zajedničkom cilju a to je ulazak u Premijer ligu, svako u svom domenu, mi u Upravom odboru sa svojim obavezama, a vi pobjedama na terenu. Zaželio bih vam uspješne pripreme, bez povreda i nadam se da ćemo do početka prvenstva steći pravu formu.“ istakao je u kratkom izlaganju Zijad Omerović, član UO RK Krivaja.

Trener ekipe Damir Memiću svom kratkom obračanju predstavio je plan priprema, te je najavio borbu za prvu poziciju koja vodi u baraž za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

„Nadam se da ćemo nastaviti i u novoj godini tamo gdje smo stali u prethodnoj. Svi ste upoznati sa našim ciljem, a to je sigurno i pobjeda u trećem kolu. Smatram da ukoliko pripreme odradimo kvalitetno, rezultat ne bi trebao izostati. Na nama je da radimo i da se pripremamo i sve je do nas. Počinjemo danas i imamo dovoljno vremena da se pripremimo do početka prvenstva. Što se tiće treninga, na početku ćemo raditi dva puta dnevno. Treninzi će biti koncipirani tako da ćemo ove prve sedmici raditi na sticanju fizičke snage, dok već naredne sedmice trebali bi poćeti raditi i sa loptom. Što se tiće pripremnih utakmica, kao i u prvom dijelu birali smo ekipe iz vrha Premijer lige, i ove utakmice će nam dobro poslužiti za uigravanje ekipe ali i da vidimo gdje smo i šta smo uradili u pripremnom periodu. Detaljnije o pripremam ćemo kako treninzi budu odmicali, a što se tiće pojačanja, Uprava je u pregovorima sa nekoliko igrača a više o tome znat ćemo u narednim danima.“ istakao je Damir Memić, trener ekipe Krivaje.

Nakon uvodnih riječi, rukometaši Krivaje uputili su se u Gradsku sportsku dvoranu gdje su odradili i prvi trening. Već od sutra ekipu očekuje nešto brži tempo, obzirom da će se raditi i trenirati dva puta dnevno.

Do kraja januara ekipu očekuje i nekoliko pripremnih utakmica, a kako je najavljeno neke od ekipa koje će Krivaja ugostiti su RK Gračanica, RK Vogošća PH, RK Iskra Bugojno i RK Maglaj.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

RK Krivaja, ORK Bosna i ŽRK Hrasnica prvaci Federalnih liga

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o prekidu prvenstva u Prvim ligama …

Close