Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / RK Leotar želi da igra ligu mladih Herceg-Bosne, RS RS-a oglasio se saopštenjem

RK Leotar želi da igra ligu mladih Herceg-Bosne, RS RS-a oglasio se saopštenjem

Rukometni klub Leotar iz Trebinja uputio je zahtjev Rukometnom savezu Herceg-Bosne od kojeg traže dozvolu da omladinske selekcije ovog kluba od naredne takmičarske sezone nastupaju u Ligi mladih Herceg-Bosne.

Kako stoji u samom zahtjevu, čelni ljudi ovog kluba mišljenja su da bi učešće njihovih dječaka u Ligi mladih Herceg-Bosne bila dobra stvar za rukomet na ovom dijelu Bosne i Hercegovine a pogotovo za djecu, a takmičenjem kroz ligu sa svojim vršnjacima iz okruženja, značajno bi uticalo na rukometni razvoj dječaka iz RK Leotar.

Korist za RK Leotar bi bila višestruka obzirom na masovnost i veliki broj klubova u Hercegovini koji nastupaju u ovoj ligi, njihovu međusobnu blizinu i broj utakmica koji bi dječaci iz škole rukometa bili u prilici odigrati.  

Trenutno se omladinske lige Republike Srpske igraju turnirski, što je u poređenju sa „ligaškim“ načinom organizacije takmičenja, dosta slabijeg karaktera.

Međutim, to je zasmetalo Rukometnom savezu Republike Srpske, koji se oglasio saopštenjem za javnost. Između ostalog, u saopštenju stoji da „svima nama Rukometni savez Republike Srpske treba biti iznad svega“ te da će ukoliko neki rukometni klub sa prostora Republike Srpske nastupi u ligama Federacije Bosne i Hercegovine, biti obavješteno Ministarstvo porodice, omladine i sporta, što je u neku ruku i prijetnja.

Ovaj zahtjev Rukometnog kluba Leotar, nači će se i na dnevnom redu sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske, zakazane za 28.2.2020.

Da li će interes dječaka iz škole rukometa RK Leotar, i interes sporta u cjelini biti ispred interesa politike, vjerovatno ćemo saznati veoma brzo.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Otkazan 7. Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u srcu”

Jedan od največih turnira za omladinske kategorije na ovim prostorima, Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u …

Close