Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Remi Sloge i Lokomotive u Doboju

Remi Sloge i Lokomotive u Doboju

Rukometaši dobojske Sloge i Lokomotive iz Brčkog, remizirali su večeras, u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 35:35.

Iako su domaćini na poluvremenu imali pet golova prednosti, Lokosi su u nastavku uspjeli stići zaostatak iz prvog dijela i izvući bod.

Početak susreta protekao je u ujednačenoj borbi. Igralo se gol za gol, sve do sedme minute, kada domaćini odlaze na dva gola prednosti. Igralo se tako sve do 20. minute susreta, kada Dobojlije, serijom 6:1, odlaze na plus sedam golova prednosti.

Sa dva pogotka u posljednjim trenucima prvog dijela, gosti iz Brčkog smanjuju zaostatak na minus pet, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 18:13.

Već na samom početku drugog dijela Lokosi smanjuju zaostatak na minus tri, u 33. minuti 19:16. Uspjeli su domaćini očuvati prednosti sve do 57. minute kada gosti dolaze do poravnanja, a potom i do vodstva. Igrao se 57. minut, a rezultat je glasio 33:34.

Gosti su imali priliku i za pobjedu, ali domaći rukometaši u posljednjim trenucima postižu pogodak za poravnanje, i konačnih 35:35.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Stanković Vladimir sa jedanaest, Ćosić Haso sa osam i Bubić Arsenije sa šest postignutih pogodaka.

Na drugoj strani Petrović Pavle bio je najefikasniji sa devet postignutih pogodaka, pogodak manje postigao je Grujić Nikola, dok su po šest dodali Ristović Goran i Inić Milorad. Pet pogodaka postigao je Krivokapić Igor.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Komesar Premijer lige BiH donio odluku o okončanju prvenstva

Komesar Premijer lige Bosne i Hercegovine, Srđan Jović, donio je odluku o završetku takmičenja za …

Close