Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Remi Lokomotive i Gračanice

Remi Lokomotive i Gračanice

Rukometaši Lokomotive i Gračanice remizirali su večeras u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 26:26 (11:11).

Gostujući rukometaši bolje su ušli u susret. Već na samom početku imali su prednost 1:3, da bi potom uslijedila odlična serija domaćina čime u 11. minuti dolaze do preokreta 5:3.

Međutim, gosti iz Gračanice ponovo dolaze do preokreta u 17. minuti kod rezultata 6:7. Domaćini se ne predaju, i do poluvremena uspjevaju održati priključak, tako da se na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 11:11.

Domaćini su već na samom početku ostali bez Đurkića i Grujića, koji u igru nisu ulazili do kraja susreta. Rukometaši Lokomotive bolje ulaze u nastavak, i već u 36. minuti imaju 15:12. Tek u 42. minuti Gračanlije dolaze do poravnanja, a samo nekoliko minuta kasnije i do prvog vodstva u nastavku. Igrao se 44. minut kada gosti dolaze do preokreta 18:19.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, igralo se gol za gol, a konačan rezultat susreta glasio je 26:26.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Baraković Šerif sa sedam postignutih pogodaka, Duvnjak Milan dodao je pet a gol manje Petrović Pavle.

Na drugoj strani, standardno dobar Dino Hamidović prvo je ime susreta sa dvanaest postignutih pogodaka, dok je Živanov Dušan postigao četiri.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Premijer liga BiH: Borac, Izviđač i dobojska Sloga nezaustavljivi

Ovog vikenda odigrano je četvrto kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Liderski trojac i …

Close