Home / SEHA / Promjena u SEHA ligi, Tatabanya otpala, novi član je moskovski Spartak

Promjena u SEHA ligi, Tatabanya otpala, novi član je moskovski Spartak

Uoči samog početka nove takmičarske sezone u okviru SEHA Gasprom lige, došlo je do promjena među učesnicima lige za narednu sezonu.

Naime, nakon povratka mađarskih timova u SEHA ligu, naredne sezone učešće su trebali uzeti Telekom Veszprem i Tatabanya.

Međutim, samo nekoliko dana pred početak nove sezone, saopšteno je da ekipa našeg Vladimira Vranješa, Tatabanya, neće nastupati naredne sezone, a kao zamjena uletit će ekipa moskovskog Spartaka.

To je potvrđeno i jučer na zvaničnoj press konferenciji a kojoj su bili prisutni i direktor SEHA-e Siniša Ostoić , potpredsjednik SEHA-e  Boris Sapozhnikov , kao i direktor Lev Voronin iz ruskog rukometnog saveza i direktor HC- a Vasily Slavin Spartak.

Prema nekim informacijama do zamjene je došlo zbog neslaganja oko ključnih uslova nastupanja u SEHA ligi, tako da je Izvršni odbor SEHA lige donio takvu odluku.

Moskovljani će nastupati u grupi A gdje će igrati s Nexeom, Vardarom, Tatran Prešovim, Vojvodinom i Motorom iz Zaporožja. U grupi B nalaze se PPD Zagreb, Metaloplastika, Meškov Brest, Telekom Veszprem, Eurofarm Rabotnik i Pekinško sportsko sveučilište.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Zagrebaši upisali visoku pobjedu i nova tri boda protiv moskovskog Spartaka

U utakmici zaostalog 4. kola SEHA – Gazprom lige najbolji hrvatski rukometaši ugostili su novog sudionika regionalne lige – rukometni …

Close