Home / Ostalo / Predstavnici BiH saznali protivnike u okviru EHF takmičenja

Predstavnici BiH saznali protivnike u okviru EHF takmičenja

Rukometni klubovi iz Bosne i Hercegovine koji su prijavili takmičenje u okviru EHF takmičenja, danas su saznali svoje protivnike.

U okviru EHF Challenge Cup-a u ženskoj konkurenciji, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati ekipe ŽRK Hadžići i ŽRK Krivaja.

Ekipa Hadžića putovat će u Portugal gdje će snage odmjeriti sa ekipom CS Madeira, dok će Krivajašice put Izraela gdje će koplja ukrstiti sa ekipom Maccabi Rishon Lezion.

Prvi susretu su na rasporedu 9. i 10. 11. 2019. godine dok je uzvrat planiran za sedam dana kasnije, tačnije 16. i 17. 2019.

Ekipe ŽRK Grude i ŽRK Izviđač nisu prijavile svoje učešće u evropskim takmičenjima ove godine.

Što se tiće muškog Challenge Cup-a, naredne godine Bosni i Hercegovinu će predstavljati tri ekipe, RK Gračanica, RK Sloga Doboj i RK Vogošća.

Sloga i Vogošća danas su saznali svoje protivnike, dok će Gračanica svog protivnika saznati nakon odigravanja drugog kruga takmičenja.

Dobojska Sloga ove godine putuje u Bjelorusiju kod ekipe CH Masheka, dok će Vogošća na megdan ekipi VHC Sviesa Vilnus iz Litvanije.

Ovi susreti na rasporedu su 5. i 6. 10. 2019. godine, dok je uzvrat 12. i 13. 10. 2019. godine.

Jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u EHF Cup-u je ekipa RK Borac M:Tel. Oni će u prvom kolu snage odmjeriti sa ekipom Olympiacos SFP iz Grčke, a susreti su na rasporedu već krajem augusta i početkom septembra.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Ponovo bez kvoruma za odluku o Premijer ligi, predsjednik zabrinut za egzistenciju Saveza

Sjednica Upravnog odbor Rukometnog saveza BiH, na kojoj je danas u Sarajevu trebala biti donesena …

Close