Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Od naredne sezone digitalizacija rukometnih liga RS FBiH

Od naredne sezone digitalizacija rukometnih liga RS FBiH

Rukometni savez FBiH u saradnji sa kompanijom Sophica razvio je aplikaciju koja je prilagođena potrebama i zahtjevima RS FBiH. Aplikacija je završena, testirana i spremna za upotrebu, a u narednom periodu klubovi će imati mogućnost testiranja iste.

Aplikacija se sastoji iz dva dijela. Prvi, koji je najviše namijenjen za rukovodstvo Saveza i služi kao administrativno/evidencijski alat gdje će se hrpa papirologije i bespotrebne komunikacije svesti na 2-3 klika mišom te drugi, koji je namijenjen klubovima, a radi se o digitalnom radnom zapisniku.

Naime, napravljeni su zapisnici koji se vode tijekom utakmice uživo i sve što bude unešeno na kraju utakmice je moguće isprintati u onom formatu na koji smo već navikli bez prepisivanja i dodatnih upisa.

Sve se to povlači u zajedničku bazu i Savez pred sobom ima kompletan izvještaj s utakmice tik nakon završetka.

Puna primjena ove aplikacije trebala bi uslijediti od naredne takmičarske sezone 2019/2020., od prvog kola, čime će takmičenja u okviru RS FBiH biti u potpunosti digitalizovana, što će učiniti veliki napredak u BiH rukometu.

Tim povodom u narednih nekoliko sedmica uslijedit će edukacija o načinu korištenja iste i to prema rasporedu.

  • Liga Sjever – Tuzla, 22. 3. 2019.
  • Liga Jug – Jablanica, 29. 3. 2019.
  • Liga za žene – Gornji Vakuf, 5. 4. 2019.

Prisustvo je obavezno. Svatko je dužan ponijeti jedan laptop (dovoljno je da se može upaliti i otvoriti preglednik). Rukometni savez FBiH do početka iduće sezone svim klubovima bi trebao obezbjediti laptope,nabava je u procesu i skupljamo najbolje odgovarajuće ponude.

Na edukaciju je potrebno da dođu jedna ili dvije osobe iz svakog kluba, kako bi radu mogli pristupiti krajnje ozbiljno. Bilo bi poželjno kada bi klubovi poslali osobe kojima je rad na računalu svakodnevnica zbog lakše i brže adaptacije.

„Nadamo se kako se vidimo na spomenutim lokacijama te se radujemo napretku u bh. rukometu. Mi, kao rukometni laici, smo prepoznali važnost i vrijednost ovog projekta te vjerujemo da ćete vi rukometni entuzijasti iznijeti ovu priču do kraja. Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine će biti prvi savez ili krovna organizacija na bilo kojoj razini da će biti kompletno digitalizirana. Ništa ne boli, besplatno je i tehnologija je na vašoj strani. Vrijedi iskoristiti.“ istakli su Sophico-a, kompanije koja je radila na razvoju ove aplikacije.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Iz RK Čelik žele da se nastavi prvenstvo

Rukometni klub Čelik iz Zenice u petak je u Rukometni savez Bosne i Hercegovine i …

Close