Home / Hrvatska 2018 / NAJBOLJI SRPSKI IGRAČ POSLJEDNJIH GODINA NAJAVIO VATRENO OTVARANJE PROTIV HRVATSKE ‘Lino bi već nakon desetak minuta mogao tražiti time-out’

NAJBOLJI SRPSKI IGRAČ POSLJEDNJIH GODINA NAJAVIO VATRENO OTVARANJE PROTIV HRVATSKE ‘Lino bi već nakon desetak minuta mogao tražiti time-out’

Momir Ilić posljednjih je godina nesumnjivo najbolji srpski rukometaš. Istina, nema ga više u dresu reprezentacije, ali u dresovima Kiela i Veszprema briljirao je posljednjih godina i bio u dva navrata i najbolji strijelac Lige prvaka. Ilić je u Srbiji 2012. zbog osvojenog srebra bio MVP Europskog prvenstva. Odigrao je vrhunski, zasjenio je čak i Hansena, ali zlato nije uspio dosegnuti.

Zašto Ilić više ne igra za reprezentaciju?

– Zato što ne mogu, naporno je, stigle su godine. Mislim da je igranje za klub sasvim dovoljan. Ne mogu reći da me nisu zvali, ali jednostavno sam nakon nekog vremena presjekao i nisam promijenio odluku. S druge strane, na mojoj poziciji imamo kvalitetne igrače, koji u svakom trenutku mogu ispuniti očekivanja. Na vrhunskoj su razini.

Kako ste vidjeli pripreme za Euro?

– Bilo je dosta problema, a i čini mi se nepotrebne nervoze na trenutke. Iznenadilo me što su se odlučili na veliki broj pripremnih utakmica, no, Cvetković zna zašto i vjerujem da se to neće odraziti na svježinu momčadi.

Najveći problem imat će u obrani?

– To je sigurno, nedostajat će Abutović i i mislim da će Cvetković morati neke stvari mijenjati. E, sad, koliko će uspjeti u tome, teško je pitanje. Vidjet ćemo kada počne Euro.

A počinje protiv Hrvatske?

– To sigurno nije idealno, ali je velik izazov. Hrvatska je domaćin, ima odličnu reprezentaciju i vrhunske ambicije s razlogom. I vidim je kao jednog od glavnih favorita za visok plasman. No, veliko je pitanje kako će odgovoriti na pritisak, koji je, kada si domaćin, velik, što mogu potvrditi iz svog iskustva.

Kako vidite prvu utakmicu?

– Lino bi već nakon desetak minuta mogao tražiti time-out da smiri situaciju. Mislim da je povratak Line Červara velika stvar za Hrvatsku, da se njegovim povratkom vratio i nacionalni naboj, koji je posljednjih godina, ulaskom nekih novih igrača, pomalo splasnuo, a jako je važan kad se govori o motivaciji za konačan rezultat. Jako cijenim Linu i mislim da je s njim Hrvatska bitno drukčija nego bez njega.

Kako vidite rasplet skupine?

– Iskreno, vidim da se Srbija jako napalila na utakmicu s Hrvatskom na startu, a ne znam koliko je to dobro. Dobro je ako pobijediš, ali ako ne uspiješ, to može biti mač s dvije oštrice. Želim biti realan. Na prošlom Euru nismo prošli prvi krug, bilo bi super da sada prođemo, a nekako mislim da je u ovim odnosima snaga Island reprezentacija s kojom se najlakše možemo nositi. Naravno, nema tu lakih, no Island je treća utakmica i ne bih volio da se potrošimo na Hrvatsku, pa da ne uspijemo izdržati do kraja…

Kako gledate na rasplet Eura?

– Mislim da su stvari jednostavne, u prvom dijelu ždrijeba su Hrvatska, Norveška i Francuska, a u drugom Njemačka, Španjolska i Danska. Tu treba tražiti po dva za polufinale. Sumnjam da u kontinuitetu šest utakmica netko drugi može iznenaditi, a ako može, onda je to još samo možda Švedska.

I riječ-dvije o Veszpremu za kraj?

– Dobro je, Ljubo Vranješ uveo je neka drukčija pravila, nema pritiska kao prije. Ciljevi su postavljeni realnije, a mislim da imamo dovoljno kvalitetnu momčad da možemo igrati sa svakim. Što se mene tiče, zdrav sam, odmoran, uživao sam u odmoru s obitelji i nadoknađujem ono što mi je najviše nedostajalo posljednjih godina.

Dolazite li u Split?

– Pozvali me jesu, ali realnije je da dođem u Zagreb vidjeti poneku utakmicu u drugom krugu. Nadam se da ćemo stići do Zagreba – zaključio je popularni Moša, koji jako nedostaje ovoj Srbiji jer s njim bi se problemi manje vidjeli nego što je sada slučaj.

Izvor: Dražen Pinević | Sportske Novosti

 

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close