Home / Liga prvaka / Montpellier je novi Prvak Evrope!
Jonas Truchanovicius of Montpellier celebrate during the Final Four EHF Champions League match between Vardar and Montpellier on May 26, 2018 in Cologne, Germany. (Photo by Johnny Fidelin/Icon Sport)

Montpellier je novi Prvak Evrope!

Veliko francusko finale u Kelnu odigrali su rukometaši Nantesa i Montepelliera. Tačno 15 godine od prvog naslova rukometaši Montpelliera uspjeli su doći do najvažnijeg trofeja kada je u pitanju klupski rukomet na tlu Evrope.

Tokom cijelog susreta Montpellier je bio na korak ispred. Od početka susreta imali su rezultatsku prednost koju su rukometaši Nantesa u nekoliko navrata uspjeli stići, ali bez dovoljno snage za neki ozbiljniji preokret.

Pred sami kraj susreta serijom od 0:5, rukometaši Montpelliera uspjeli su napraviti ogroman rezultatski iskorak što je bilo više nego dovoljno za drugu titulu Prvaka Evrope u historiji ovog kluba.

Fabregas sa šest, te Simonet i Shebib sa po pet pogodaka predvodili su Montpellier, dok su na drugoj strani Lazarov sa šest i Gurbindo sa pet postignutih pogodaka bili najefikasniji.

Interesantno je da su rukometaši Monpelliera i te sezone 2002/2003 kada su prvi put postali prvaci Evrope bili vođeni od strane istog trenera Patrisa Kanajea koji je na klupi Marseilla već pune 23 godine. Sa suzama u očima Kanajea dočekao je posljednji zvuk sirene u ovogodišnjem izdanju Final Foura.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

EHF pomjerio Final Four Lige prvaka za decembar

Evropska rukometna federacija (EHF) ponovo je pomjerila završni turnir EHF rukometne Lige prvaka za decembar …

Close