pet. jan 24th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Mandalinić se oglasio nakon što ga je Červar izbacio: “Krivo sam optužen, pogodila me nepravda”

2 min read

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar prije prošlotjedne prijateljske utakmice protiv Švedske u gostima iz momčadi je izbacio ponajboljeg igrača – Stipu Mandalinića.

Hrvatska je i bez Mandalinića slavila 29:28. Červar je rukometaša berlinskog Füchsea poslao na tribine zbog navodnog neprimjerenog ponašanja na klupi za vrijeme prve utakmice protiv Švedske u kojoj je Hrvatska poražena 35:31.

“Uoči druge utakmice sa Švedskom izbornik Lino Červar je sa stručnim stožerom donio odluku o izostavljanju Stipe Mandalinića iz momčadi. Hrvatski izbornik je igrača Füchse Berlina poslao na tribine dvorane u Norrköpingu zbog neprimjerenog ponašanja na klupi za vrijeme prve utakmice, a u internom razgovoru Mandaliniću je pojasnio razloge svoje odluke”, poručili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

No nekoliko dana kasnije svoju stranu priče iznio je i sam Mandalinić u priopćenju, prenosi Sportarena.

“Smatram da sam krivo optužen jer nisam uputio nijednu ružnu riječ prema treneru, što smo i ustvrdili na grupnom sastanku nakon utakmice. Držim da se ovaj nesporazum, zbog kojeg mi se direktor reprezentacije ispričao na sastanku, mogao riješiti na puno mirniji način te nije bilo potrebno optužiti me bez prethodnog razgovora”, izjavio je Mandalinić putem priopćenja.

Pogodila ga je nepravda koja mu je učinjena.

“Moja je savjest čista. Najbitnije mi je da cijela reprezentativna obitelj zna istinu”, zaključio je Stipe.

Mandalinić će biti dio reprezentacije za dva mjeseca, 8. i 12. lipnja, kada Hrvatsku čekaju dva kvalifikacijska dvoboja protiv Crne Gore. Pobjednik će se plasirati na Svjetsko prvenstvo kojem su u siječnju 2019. godine domaćini Danska i Njemačka.

Izvor: Index.hr

Close