pon. jan 27th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Makedonija ponovila uspjeh iz Francuske, pobjedom nad Čileom zauzeli 15. mjesto

1 min read

Selekcija Makedonije okončala je nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj na 15. mjestu, nakon što su danas savladali selekciju Čilea rezultatom 32:30.

Tako su Makedonci ponovili uspjeh od prije dvije godine sa prvenstva iz Francuske. S druge strane Čile je ostvario historijski plasman, zauzevši 16. mjesto.

Makedonci su tokom cijelog prvog poluvremena imali rezultasku prednost, međutim pred sami kraj Čile dolazi do preokreta. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Dejan Manaskov Makedoniju dovodi do poravnanja, tako da se na pauzu odlazi kod rezultata 16:16.

U nastavku Makedonci u prvih desetak minuta dolaze do prednosti plus tri gola, kod rezultata 21:18. Nakon minute predaha Čile se u potpunosti vrača i dolazi do poravnanja 21:21.

U nastavku se igralo gol za gol, a sredinom drugog dijela Čileanci odlaze na plus dva. Nakon poravnanja 26:26, Makedonci dolaze do prednosti koju do kraja susreta nisu ispuštali. Konačan rezultat susreta glasio je 32:30.

Lazarov sa devet i Manaskov sa osam bili su najefikasniji u sastavu Makedonije dok kod Čilea, Salinas sa osam postignutih pogodaka prvo je ime susreta.

Svijet Rukometa

Close