Home / Ger&Den 2019 / Makedonija ponovila uspjeh iz Francuske, pobjedom nad Čileom zauzeli 15. mjesto

Makedonija ponovila uspjeh iz Francuske, pobjedom nad Čileom zauzeli 15. mjesto

Selekcija Makedonije okončala je nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj na 15. mjestu, nakon što su danas savladali selekciju Čilea rezultatom 32:30.

Tako su Makedonci ponovili uspjeh od prije dvije godine sa prvenstva iz Francuske. S druge strane Čile je ostvario historijski plasman, zauzevši 16. mjesto.

Makedonci su tokom cijelog prvog poluvremena imali rezultasku prednost, međutim pred sami kraj Čile dolazi do preokreta. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Dejan Manaskov Makedoniju dovodi do poravnanja, tako da se na pauzu odlazi kod rezultata 16:16.

U nastavku Makedonci u prvih desetak minuta dolaze do prednosti plus tri gola, kod rezultata 21:18. Nakon minute predaha Čile se u potpunosti vrača i dolazi do poravnanja 21:21.

U nastavku se igralo gol za gol, a sredinom drugog dijela Čileanci odlaze na plus dva. Nakon poravnanja 26:26, Makedonci dolaze do prednosti koju do kraja susreta nisu ispuštali. Konačan rezultat susreta glasio je 32:30.

Lazarov sa devet i Manaskov sa osam bili su najefikasniji u sastavu Makedonije dok kod Čilea, Salinas sa osam postignutih pogodaka prvo je ime susreta.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Karabatić sa zvukom sirene za bronzu Francuske

Selekcija Francuske osvajač je bronzane medalje na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu, nakon što su u …

Close