Home / Evropa / Luc Abalo: Nisam se mogao oprostiti u junu

Luc Abalo: Nisam se mogao oprostiti u junu

Desno krilo francuske reprezentacije, Luc Abalo, prošle sedmice dogovorio je saradnju sa norveškom ekipom Elverum. Ljubitelje rukometa širom Evrope ovakav izbor jednog od najboljih igrača na toj poziciji, pomalo je iznenadio.

Ovih dana oglasio se i sam Abalo koji je obrazložio razloge svoje odluke o nastavku karijere na sjeveru Evrope.

„Proteklih sedmica pustio sam svog agenta da radi svoj posao. Kada mi je rekao za Evlerumov prijedlog, razgovarao sam sa trenerom i sportskim direktorom. Očarala me njihova motivacija i oduševljenje što sam potpisao sa njima. Imao sam zanimljiv prijedlog od Dinama iz Bukurešta ali Norveška je zemlja koja me malo više privukla.“ Istakao je Abalo.

Abalo ističe da je najvažnija stvar oko njegovog nastavka igračke karijere angažman u reprezentaciji Francuske i mogučnost nastupa na Olimpijskim igrama naredne godine.

„Nisam se mogao zaustaviti u junu. Najvažnija stvar u ideji nastavka ove priče za mene je reprezentacija Francuske. Sa PSG-om sam osvojio prvenstvo sedam puta u posljednjih osam godina. Ove godine sam vjerovao i u naše šanse u Ligi prvaka, ali nema veze“ zaključio je Abalo.

PSG će se vratiti treninzima ove sedmice nakon duže pauze usljed pandemije korona virusa, a Abalo će povratak treninzima iskoristiti za oproštaj sa svojim bivšim saigračima.

„Volim ih i uvijek ću biti tu. Čujemo se svaki dan a i dalje održavam vezu sa njima. Zato mi je veoma važno da odem u Coubertin da provedemo posljednje trenutke zajedno“ dodaje Abalo.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

PSG se vratio treninzima, Hansen i društvo sa maskama

Aktuelni prvak Francuske, PSG, počeo je sa treninzima uz poštivanje strogih mjera zbog pandemije korona …

Close