Home / Ostalo / Krajem augusta rukometni spektakl u Grudama

Krajem augusta rukometni spektakl u Grudama

HŽRK Grude će ovog ljeta biti domaćin velikog rukometnog spektakla koji će okupiti nekoliko stotina rukometašica i to od najvećih svjetskih zvijezda pa do djevojčica koje tek kreću putem ka zvijezdama.

1.Festival ženskog rukometa-Grude 2018 se održava od 28.08.-01.09.2018.g. U okviru festivala će biti održan kamp za mlade rukometašice koje će biti podijeljene u dvije dobne skupine i to 2004/2005 i 2006. i mlađe. Mlade rukometašice će tijekom svakog dana imati treninge a u večernjim satima će imati prigodu gledati vrhunske seniorske utakmice kakve su uglavnom do sada mogle vidjeti samo na TV ekranima.

U rukometnom kampu za djevojčice koji će voditi Marija Žanko, voditeljica grudske škole rukometa  će osim vrhunskih BiH rukometnih stručnjaka : dr.sci Zlate Zubac, mr.sci Kornelije Leko-Rajković i dr.sci Sanje Bajgorić raditi velika imena europskog i svjetskog ženskog rukometa i to :

  • Dragan Adžić -zvanično najbolji rukometni trener na svijetu 2012.godine i aktualni trener ŽRK Budućnost iz Podgorice
  • Petar Metličić legendarni kapetan hrvatske rukometne reprezentacije
  • Zlatko Saračević -osvajač svjetskog i olimpijskog zlata i sadašnji trener RK Podravka iz Koprivnice
  • Treneri Rukometne akademije Balić-Metličić

U okviru festivala će se održati najjači ženski rukometni turnir u BiH. Na turniru će sudjelovati  ekipe ŽRK Budućnost iz Podgorice -prvak Crne Gore, RK Podravka iz Koprivnice, prvak Hrvatske, ŽRK  Bjelovar  i HŽRK Grude. prvak BiH.

Turnir na kojem će biti dva bivša europska prvaka i dva sudionika lige prvakinja u novoj sezoni garantira da ćemo imati privilegiju gledati najkvalitetniji ženski rukomet u ovom dijelu Europe.

Ako znamo da se turnir održava samo tjedan dana prije Podravkinog nastupa u kvalifikacijama za ligu prvakinja te neposredno nakon gostovanja ekipe Budućnosti u Gyoru onda je jasno da će sve ekipe nastupiti u najjačim sastavima jer će gostovanje i utakmice u Grudama biti zadnja provjera tih ekipa pred nastupe u Ligi prvaka.

U vrijeme Festivala Grude će biti domaćin  još nekih važnih i ne tako čestih rukometnih događanja pa se  može reći da će ovo malo hercegovačko mjesto tada biti najrukometnije mjesto u Europi.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Bosna i Hercegovina dobila domaćinstvo Evropskog rukometnog prvenstva U20 – B divizije

Bosna i Hercegovina će naredne godine biti domaćin Evropskog rukometno prvenstva B-divizije za rukometaše rođene …

Close