Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Klubovi iz Republike Srpske bojkotovali početak Premijer lige BiH za rukometašice

Klubovi iz Republike Srpske bojkotovali početak Premijer lige BiH za rukometašice

Nova takmičarska sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice, nakon što je odgođena za sedam dana, počela je ovog vikenda. Nažalost, od planiranih šest utakmica odigrane su samo tri.

Klubovi iz Republike Srpske ostali su dosljednji ranijim najavama, te se nisu odazvali početku nove sezone.

U jedine tri utakmice koje su odigrane sastali su se predstavnici iz Rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Prva utakmica odigrana je jučer u Hrasnici, a snage su odmjerile ekipe ŽRK Hrasnica i HŽRK Zrinjski. Popularne „Plemkinje“ slavile su rezultatom 26:29. Preostala dva susreta odigrana su danas, a sastale su se ekipe ŽRK Izviđač i ŽRK Hadžići, te HRK Katarina i ŽRK Goražde.

U susretu odigranom i Ljubuškom, slavila je gostujuća ekipa rezultatom 26:32, dok je u onom drugom susretu odigranom u Mostaru, slavila domaća ekipa Katarine, rezultatom 28:21.

Jedan od derbija ovog kola trebao se odigrati u Zavidovićima gdje su snage trebale odmjeriti ekipe ŽRK Krivaja i ŽRK Borac iz Banja Luke. Zbog bojkota klubova iz Republike Srpske, ekipa Borca nije se pojavila na današnjem susretu. Službene osobe susreta, sudije i delegat konstatovali su nedolazak ekipe, te je sve uredno prijavljeno komesaru takmičenja.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Gruda, trebala je gostovati u Prijedoru kod ekipe Mire. Iako je susret uredno najavljen od strane ŽRK Mira, nakon što su prvakinje doputovale u Prijedor, saopšteno im je da ekipa „Mire“ ipak neće odigrati planiranu utakmicu.

Na potezu je komesar Premijer lige, gospodin Zdenko Alpeza, koji ima apsolutnu podršku klubova iz Rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, a prema saznanjima našeg portala i od pojedinih klubova iz Republike Srpske.

Biće zaista interesantno pratiti razvoj ove situacije. Prema pravilima i propozicijama takmičenja, neodigrane utakmice će biti registrovane rezultatom 10:0, a ukoliko klubovi iz Republike Srpske ponovo budu bojkotovali takmičenje i u drugom kolu, mogla bi uslijediti i suspenzija ekipa.

Podsjetimo, posljednja utakmica u prošloj sezoni odigrana je 7. marta ove godine, nakon ćega je zbog pandemije korona virusa sezona prekinuta. Za novog prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine proglašena je ekipa HŽRK Grude.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Gruđanke u Hrasnici brojale do 56

Aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine, ekipa HŽRK Grude upisala je novu ubjedljivu pobjedu u okviru …

Close