Home / Liga prvaka / Karabatiću i društvu treće mjesto u Kelnu

Karabatiću i društvu treće mjesto u Kelnu

U prvom susretu drugog dana Final Four-a EHF Lige prvaka u utakmici za treće mjesto koplja su ukrstili rukometaši PSG-a i Vardara. Ekipa Noke Serdarušića osvojila je bronzanu medalju, tijesnom pobjedom, rezultatom 29:28 (14:15).

Iako se od samo početka susreta ćinilo da će parižani ostati bez postolja, ipak su uspjeli savladati aktuelnog prvaka. Makedonci su krenuli silovito, iako su početno vodstvo od 2:0 imali rukometaši PSG-a, ekipa Vardara, pravi fascinantnu seriju od 1:7, i odlazi na velikih 3:7. Međutim do kraja prvog dijela Karabatić i društvo uspjeli su posložiti stvari, te stići rezultatski zaostatak na samo -1. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 14:15.

Početkom drugog dijela ponovo ekipa Vardara odlazi na +3. Sredinom drugog dijela ekipa PSG-a najprije dolazi do poravnanja a potom i do preokreta. Do kraja susreta Parižani nisu ispuštali prednost za konačnih 29:28.

Remili sa 9 postignutih pogodaka bio je najefikasniji u sastavu PSG-a, Sogosen i Kounkoud dodali su po 5. Kod Vardara Cindrić sa 6 postignutih pogodaka bio je najefikasniji. Maqueda je dodao 6.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

EHF pomjerio Final Four Lige prvaka za decembar

Evropska rukometna federacija (EHF) ponovo je pomjerila završni turnir EHF rukometne Lige prvaka za decembar …

Close