Home / BiH Rukomet / KUP BiH / Josip Čutura: Motiva ne nedostaje, spremni smo za finale

Josip Čutura: Motiva ne nedostaje, spremni smo za finale

Rukometaši Izviđača nakon okončanja nastupa u regionalnoj SEHA ligi, vraćaju se obavezama u domaćem takmičenjima. Sutra popularne Skaute očekuje prva finalna utakmica KUP-a Bosne i Hercegovine u kojoj će na domaćem terenu snage odmjeriti sa ekipom banjalučkog Borac M:tela.

Josip Čutura, rukometaš RK Izviđač CO u razgovoru za portal Svijet Rukometa istakao je da je ekipa Borca vrlo kvalitetna mlada ekipa, ali da su u Izviđaču spremni.

„Nakon stanke od SEHA lige,evo konačno smo dočekali pravu utakmicu. Dobro smo analizirali protivnika, atmosfera u ekipi je odlična i jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Ekipa Borca je vrlo kvalitetna mlada ekipa sa par iskusnih igrača koja igra čvrstu obranu i ima brzu tranziciju, na što ćemo bit spremni.“ prokomentariosao je Čutura.

Čutura je pozvao sve navijače da sutra budu uz Skaute i pomognu im u finalnom susretu KUP-a Bosne i Hercegovine.

„Njihova prednost je što su u natjecateljskom ritmu, ali nama ne nedostaje motiva da sutra opravdamo domaću ulogu favorita. Pozivam sve navijače i ljubitelje rukometa poslije roštilja, da se zapute u Gradsku dvoranu u Ljubuskom, jer ih očekuje pravi rukometni spektakl.“ istakao je u razgovoru za portal Svijet Rukometa, Josip Čutura, rukometaš RK Izviđač Central Osiguranje.

Susret je na rasporedu sutra (srijeda) sa početkom od 20:00 u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Rukometaši Izviđača prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Rukometaši Izviđača slavili su ubjedljivu pobjedu u okviru polufinala Kup-a Bosne i Hercegovine nad ekipom …

Close