Home / Evropa / HSG Wetzlar i MT Melsungen u novu sezonu Bundeslige kreću uz prisustvo publike

HSG Wetzlar i MT Melsungen u novu sezonu Bundeslige kreću uz prisustvo publike

Nova sezona rukometne Bundeslige kreće 1. oktobra. Klubovi još uvijek vode bitku sa njemačkim vlastima oko povratka publike u dvorane, obzirom da veliki dio prihoda klubovi ostvaruju od prodaje ulaznica.

Prema posljednjim informacijama, na početku sezone, gledateljima će biti dozvoljen ulazak u nekoliko dvorana Bundeslige.

Konkretno, jučer su MT Melsungen i HSG Wetzlar dobili zeleno svjetlo za povratak publike u dvorane. U Melsungenu mogu koristiti 50% kapaciteta dvorane, što je oko 2100 gledatelja, dok u Wetzlaru mogu računati na 800 navijača.

Svi gledatelji moraju se registrovati prilikom kupovine ulaznice, te nositi zaštitnu masku do dolaska na svoje mjesto. Maska se neće morati nositi tokom utakmice.

U prvom kolu Bundeslige HSG Wetzlar će na domaćem terenu u Rittal Areni ugostiti aktuelnog viceprvaka Njemačke, ekipu Flensburga, dok će MT Melsungen na gostovanje kod HBW Balingena.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

In Memoriam: Preminuo član zlatne generacije Metaloplastike, Zlatko Portner

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike i jedan od najbolji igrača zlatne generacije jugoslavenskog rukometa, Zlatko Portner, iznenada …

Close