Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / HMRK Zrinjski: Prvo ti unište sadašnjost, pa budućnost a onda i snove

HMRK Zrinjski: Prvo ti unište sadašnjost, pa budućnost a onda i snove

Rukometni klub Zrinjski iz Mostara naredne sezone neće se takmičiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Upravni odbor ovog kluba donio je takvu odluku nakon što se klub već nekoliko mjeseci nalazi u teškoj financijskoj situaciji, što je dovelo i do osipanja igračkog kadra.

Tim povodom, oglasili su se iz ovog sportskog kolektiva. Kako stoji u saopštenju, klub će se od naredne sezone takmičiti u u 1. ligi Herceg Bosne.

„Sad smo i službeno jedan problem manje za ovaj grad! HMRK Zrinjski Mostar sljedeće sezone neće nastupiti u Premijer ligi BiH. Zbog nedostatka sredstava i podrške lokalne zajednice, naša momčad neće igrati čak ni 1. Ligu Federacije BiH, već u 1. ligi Herceg Bosne. Ako nema klubova, ne treba ti ni dvorana. Dvije muhe jednim udarcem.“ stoji u kratkom saopštenju HRMK Zrinjskog na službenoj stranici kluba.

Zrinjski je samo jedan u nizu rukometnih klubova koji su dovedeni na marginu posljednjih godina. Ženski rukometni klub Zrinjski i ŽRK Lokomotiva doživjeli su sličnu sudbinu prije nekoliko godina.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Izviđač bolji od Dervente uz odlično prvo i loše drugo poluvrijeme

Utakmica RK Izviđač Central osiguranje – RK Derventa poslužila je treneru Toniju Čolini, kako je …

Close