Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Grudske rukometašice 100. susreta bez poraza

Grudske rukometašice 100. susreta bez poraza

Rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine u ženskoj konkurenciji ušla je u završnu fazu. Susretima 22. kola, okončan je regularni dio sezone, nako čega će uslijediti doigravanja za Prvaka Bosne i Hercegovine.

Grudske rukometašice i ove godine nastavile su sa dominacijom, pa su tako u 22. odigrana kola upisale isto toliko pobjeda, što ih je dovelo do zaista impresivnog broja od 100 uzastopnih pobjeda u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Već petu godinu Grudske rukometašice apsolutni su vladari elitnog ranga bh rukometa za rukometašice, pa tako su i ove godine na korak na svoje pete uzastopne titule.

U doigravanju, od šest susreta, potrebna im je samo jedna pobjeda kako bi potvrdile i matematički, ono što se već dugo zna, a to da je ova ekipa posljednjih nekoliko godina apsolutni vladar domaćeg rukometa.

Što se tiće ligaškog takmičenja ekipa Gruda posljednji put je poražena davne 2014. godine i to 9. novembra od ekipe Katarine, rezultatom 32:31, nakon čega je uslijedila magična serija, koja je stigla do broja 100.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Rukometašice Hadžića pobjedom otvorile novu sezonu Premijer lige BiH

Nova rukometna sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice krenula je ovog vikenda. …

Close