Home / Hrvatska 2018 / Francuski bombarder objasnio zašto im je bilo tako važno izbaciti Hrvatsku!

Francuski bombarder objasnio zašto im je bilo tako važno izbaciti Hrvatsku!

Kentin Mahe smatra da je Francuska ozbiljnom igrom protiv naših rukometaša odala počast vlastitim sportskim vrijednostima i pokazala poštovanje prema drugim reprezentacijama, dok Vincent Gerard naglašava kako izbaciti Hrvatsku usred zagrebačke Arene definitivno ima značenje u rukometu…

Francuzi nisu imali milosti i ostavili su Hrvatsku bez polufinala ove srijede, iako su ranije saznali da su već prošli dalje i nije im trebao trijumf u posljednjem kolu.

Iako je Didier Dinart dao priliku rezervama u drugom poluvremenu, naša reprezentacija nije uspjela nadoknaditi minus šest golova (13:19) iz prvog i dok Nikola Karabatić žali zbog hrvatske sudbine, ostatak momčadi ponosan je na impresivnu pobjedu koja je Švedsku odvela u borbu za medalju.

‘Bila je to čudna utakmica jer smo znali da smo već prošli dalje. No nismo htjeli ništa kalkulirati. Fokusirali smo se na pobjedu kako bismo odali počast našim sportskim vrijednostima. Poštujemo naš plan igre, kao i druge reprezentacije. A u ovoj pobjedi smo jako uživali’, kaže Kentin Mahe koji igra na poziciji lijevog krila, ali bombardira i s vanjskih pozicija.

‘Otvorili smo si put prema medalji. Sretni smo, igrali smo punom snagom kako bismo pobijedili i dobro je ispalo. Uvijek nešto znači kad eliminiraš Hrvatsku u gostima’, kaže pak golman Vincent Gerard, veliki oslonac momčadi tijekom cijelog turnira.

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close